Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Coronavirus Kurabiyesi Tarifi

Coronavirus Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 yumurta
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 6 baş karanfil
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Coronavirus Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Bugünlerde koronavirus ile yatıp koronavirusle kalkıyoruz. Ülkemizde de görüldükten sonra herkesin endişesi daha da büyüdü. Evden dışarı çıkmaya korkar hale geldik.Bu virüsten korunmak için en önemli şey temizlik. Sonrası da beslenme ve bağışıklık sisteminin güçlü olması.Bu tarifte yer alan baharatların her biri yıllardır alternatif tıbbın kullanmakta olduğu baharatlar ve gribe karşı etkileri de ortada. Zerdeçal içerdiği kurkumin sayesinde bir antiviral olarak da biliniyor ve yüzyıllardır Hindistan’da kullanılıyor. Karanfilin boğazlarımıza iyi geldiği de ortada.E hadi o zaman tarife geçelim de Coronaviruse karşı bağışıklığımızı güçlendirecek enfes kurabiyemizi yapalım.


  1. Tereyağını oda sıcaklığında 15 dk kadar bekletin. Portakal kabuğunu rendeleyin. Karanfili havanda dövün.
  2. Hamura geçelim. Derince bir kabin içerisine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, pekmezi ve şekeri dökelim. Blender ile iyice özleşene dek karıştıralım.
  3. Karışıma yukarıdaki tüm baharatları, portakal kabuğunu ve yumurtayı ekleyelim.
  4. Kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek blender ile karıştırmaya devam edelim.
  5. Hamur yoğunlaştıktan sonra el ile yoğurmaya devam edelim.
  6. Yumuşak fakat üzerinde çatlaklar görünen bir hamur elde edeceğiz.Ortaya çıkan hamuru ikiye bölelim.
  7. Tezgahımıza bir adet pişirme kağıdını koyalım. Üzerine ikiye böldüğümüz parçalardan birini koyarak üzerine bir adet daha pişirme kağıdı koyup bastıralım.
  8. Merdane ya da oklava yardımı ile inceltelim. Yarım santim kalınlığında olması yeterlidir.
  9. İki hamur parçasını da ayrı ayrı kağıtlar ile açarak 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
  10. Az bekletir isek hamur yumuşak olur ve şekil veremeyiz, dağılır. 30 dk ideal bir bekleme süresi.
  11. 30 dk sonra hamuru tekrar tezgaha alalım. Üstteki pişirme kağıdını kaldıralım.
  12. Kurabiye kalıplarımız ile istediğimiz şekillerde kurabiye elde edelim.Pişirme kağıdı koyduğumuz tepsiye yerleştirelim.
  13. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 12 dk kadar pişirelim.
  14. Pişmiş kurabiyeleri tezgaha aldıktan sonra 10 dk kadar sertleşmesini bekleyelim.
  15. Bol vitaminli, antiviral kurabiyelerimiz hazır.Afiyet olsun.Allah hepimizi coronadan korusun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?