Coronavirus Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı pekmez
- 1 yumurta
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 6 baş karanfil
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz Hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Coronavirus Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Bugünlerde koronavirus ile yatıp koronavirusle kalkıyoruz. Ülkemizde de görüldükten sonra herkesin endişesi daha da büyüdü. Evden dışarı çıkmaya korkar hale geldik.Bu virüsten korunmak için en önemli şey temizlik. Sonrası da beslenme ve bağışıklık sisteminin güçlü olması.Bu tarifte yer alan baharatların her biri yıllardır alternatif tıbbın kullanmakta olduğu baharatlar ve gribe karşı etkileri de ortada. Zerdeçal içerdiği kurkumin sayesinde bir antiviral olarak da biliniyor ve yüzyıllardır Hindistan’da kullanılıyor. Karanfilin boğazlarımıza iyi geldiği de ortada.E hadi o zaman tarife geçelim de Coronaviruse karşı bağışıklığımızı güçlendirecek enfes kurabiyemizi yapalım.
- Tereyağını oda sıcaklığında 15 dk kadar bekletin. Portakal kabuğunu rendeleyin. Karanfili havanda dövün.
- Hamura geçelim. Derince bir kabin içerisine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, pekmezi ve şekeri dökelim. Blender ile iyice özleşene dek karıştıralım.
- Karışıma yukarıdaki tüm baharatları, portakal kabuğunu ve yumurtayı ekleyelim.
- Kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek blender ile karıştırmaya devam edelim.
- Hamur yoğunlaştıktan sonra el ile yoğurmaya devam edelim.
- Yumuşak fakat üzerinde çatlaklar görünen bir hamur elde edeceğiz.Ortaya çıkan hamuru ikiye bölelim.
- Tezgahımıza bir adet pişirme kağıdını koyalım. Üzerine ikiye böldüğümüz parçalardan birini koyarak üzerine bir adet daha pişirme kağıdı koyup bastıralım.
- Merdane ya da oklava yardımı ile inceltelim. Yarım santim kalınlığında olması yeterlidir.
- İki hamur parçasını da ayrı ayrı kağıtlar ile açarak 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
- Az bekletir isek hamur yumuşak olur ve şekil veremeyiz, dağılır. 30 dk ideal bir bekleme süresi.
- 30 dk sonra hamuru tekrar tezgaha alalım. Üstteki pişirme kağıdını kaldıralım.
- Kurabiye kalıplarımız ile istediğimiz şekillerde kurabiye elde edelim.Pişirme kağıdı koyduğumuz tepsiye yerleştirelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 12 dk kadar pişirelim.
- Pişmiş kurabiyeleri tezgaha aldıktan sonra 10 dk kadar sertleşmesini bekleyelim.
- Bol vitaminli, antiviral kurabiyelerimiz hazır.Afiyet olsun.Allah hepimizi coronadan korusun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder