12 Mart 2020 Perşembe

Elsalı Pasta Tarifi

Elsalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı az sıcağa yakın su
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşık dolusu buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ara kat için;
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • İstenilen çeşit meyve (Ben muz ve damla çikolata kullandım)
Üstü için;
  • 2 paket krem şanti
  • 1. 5 su bardağı soğuk süt
  • Mavi renk gıda boyası
  • 1 adet elsalı fotoğraf çıkartırdım (Pastanelerden yenilebilir de alabilirsiniz)
  • İnci şekerlemeler (İsteğe bağlı)

Elsalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Pandispanyası için yumurtaların sarısı ve aklarını ayrı ayrı çırpma kaplarına alalım.
  2. Beyazların olduğu kaba bir fiske tuz ekleyelim ve mikser ile köpükleşene kadar çırpalım.
  3. Yumurta sarılarının olduğu kaba şekeri ilave edelim mikserle çırpalım. Sıcak suyu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  4. Unu, nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek kaba aktaralım.
  5. Unu ve diğer malzemeleri spatula ile alttan üste hareketlerle iyice yedirelim.
  6. Köpük halde olan yumurta beyazlarını da kaba aktaralım ve yine spatula ile alttan üste hareketlerle iyice karıştıralım.
  7. Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
  8. Kelepçeli kalıbı açalım yağlı kağıt serelim kelepçeyi kapattıktan sonra kenarda kalan fazlalıkları keselim.
  9. Pandispanya hamurunu dökelim. Fırına koyalım. Fırının kapağını hiç açmadan 35-40 dk ara ara kontrol edip Piştikten sonra fırından alabilirsiniz.
  10. Pandispanya soğurken kremayı üzerinde yazdığı şekilde hazırlayalım.
  11. Üstü için krem şantiyi de süt ile çırpalım.
  12. İkiye ayırıp ve mavi gıda boyasından birine az diğerine biraz daha çok koyu renk verecek şekilde ekleyip karıştıralım.
  13. Pandispanya pişip soğuduktan sonra ortadan 2 ya da 3 e bölelim.
  14. Kremayı sürüp meyve parçalarını dizelim.
  15. Üst katını kapatalım ve kremadan sürelim.
  16. Tam ortasına resimi yerleştirelim.
  17. Kenarlarını krema aparatıyla yıldız uç takıp süsleyelim. Biten pastamızı dolaba kaldıralım 2-3 saat dinlendirelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder