Elsalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 4 adet yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı az sıcağa yakın su
- 1 su bardağı un
- 2 çorba kaşık dolusu buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ara kat için;
- 1 paket hazır pasta kreması
- İstenilen çeşit meyve (Ben muz ve damla çikolata kullandım)
Üstü için;
- 2 paket krem şanti
- 1. 5 su bardağı soğuk süt
- Mavi renk gıda boyası
- 1 adet elsalı fotoğraf çıkartırdım (Pastanelerden yenilebilir de alabilirsiniz)
- İnci şekerlemeler (İsteğe bağlı)
Elsalı Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanyası için yumurtaların sarısı ve aklarını ayrı ayrı çırpma kaplarına alalım.
- Beyazların olduğu kaba bir fiske tuz ekleyelim ve mikser ile köpükleşene kadar çırpalım.
- Yumurta sarılarının olduğu kaba şekeri ilave edelim mikserle çırpalım. Sıcak suyu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Unu, nişastayı, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek kaba aktaralım.
- Unu ve diğer malzemeleri spatula ile alttan üste hareketlerle iyice yedirelim.
- Köpük halde olan yumurta beyazlarını da kaba aktaralım ve yine spatula ile alttan üste hareketlerle iyice karıştıralım.
- Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
- Kelepçeli kalıbı açalım yağlı kağıt serelim kelepçeyi kapattıktan sonra kenarda kalan fazlalıkları keselim.
- Pandispanya hamurunu dökelim. Fırına koyalım. Fırının kapağını hiç açmadan 35-40 dk ara ara kontrol edip Piştikten sonra fırından alabilirsiniz.
- Pandispanya soğurken kremayı üzerinde yazdığı şekilde hazırlayalım.
- Üstü için krem şantiyi de süt ile çırpalım.
- İkiye ayırıp ve mavi gıda boyasından birine az diğerine biraz daha çok koyu renk verecek şekilde ekleyip karıştıralım.
- Pandispanya pişip soğuduktan sonra ortadan 2 ya da 3 e bölelim.
- Kremayı sürüp meyve parçalarını dizelim.
- Üst katını kapatalım ve kremadan sürelim.
- Tam ortasına resimi yerleştirelim.
- Kenarlarını krema aparatıyla yıldız uç takıp süsleyelim. Biten pastamızı dolaba kaldıralım 2-3 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder