2 Mart 2020 Pazartesi

En Klasik Haliyle Ispanaklı Börek Tarifi

En Klasik Haliyle Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 6 adet yufka
  • 3 kaşık zeytin yağı
  • 1 soğan tuz baharat
  • Birkaç dilim kaşar yada beyaz peynir
Sosu için;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından bir parmak az zeytinyağ
  • Kabartma tozu
Üzeri için;
  • Susam

En Klasik Haliyle Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı



  1. Ispanakları yıkayıp süzüyoruz.Yağda bir soğan ile doğranmış ıspanakları, soteleyip tuzunu ve baharatlarını atıp ılımaya bırakıyoruz.
  2. Sosu için; bir kapa yumurta, yoğurt ve yağı ilave edip çırpıyoruz en son kabartma tozunu ilave ediyoruz.
  3. İlk yufkayı tepsiye açıyoruz 2. kattan itibaren sosu 2’şer kaşık döküyoruz.
  4. 2. katta bir ıspanaklı harcımızdan yayıyoruz ve kaşar peyniri yada istediğiniz bir peynirden de ilave edebilirsiniz.
  5. Son kata da sosumuzdan döküyoruz, susam serpiyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder