En Pratiğinden 10 Dakikada Perde Pilavı (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 1 adet defne yaprağı
- 1 küçük kuru soğan
- Tuz, karabiber
- Haşlamak için kaynatılmış su
Perdesi için:
- 4 adet tekli milföy hamuru
Üzeri için:
- Yumurta sarısı, badem
Pilavı için:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tepeli yemek kaşığı tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- Kabuğu soyulmuş badem
- Haşlanmış nohut
En Pratiğinden 10 Dakikada Perde Pilavı (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk butları yıkanır, suyu süzülür, uygun bir tencerede soğan, defne yaprağı, tuz, karabiber, üzerini geçecek kadar kaynamış su ile birlikte haşlanmaya bırakılır.
- Pilavı için ayıklanmış pirinç yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir, suyu süzülür.
- Teflon tencere içerisinde eritilen yağlarla birlikte kabuğu soyulmuş badem hafif rengi dönünceye kadar çevrilir.
- Süzülen pirinçte eklenir birlikte kavrulur, üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz, baharatlar, haşlanmış nohut, ilavesiyle kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Ayıklanmış tavuk butları, kuş üzümü pilava karıştırılır, demlenmeye bırakılır. Hafif unlanmış tezgah üzerinde buzu çözülen tekli milföy hamuru açılır.
- Kase içerisine alınır, hazırlanan iç pilavla doldurulur.
- Kenarlarından sarkan hamurla. üzeri kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
- İç pilav bitinceye hafif unlanmış milföy hamurlarını açarak aynı işlem uygulanır.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Bademle süslenir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Mükemnel lezzetiyle davet sofralarına yakışan sunumu şık porsiyonluk perde pilavımız hazır 👍👌💯
DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder