Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket etimek
Şerbeti için:
- 1. 5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için:
- 2. 5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 25 gram margarin
Üzeri için:
- Hazır paketli satılan tel kadayıf
Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Etimekler kare borcama dizilir.
- Şerbeti hazırlanır kaynadıktan sonra etimeklerin üzerine dökülür.
- Margarin ve vanilya hariç diğer malzemeler eklenerek muhallebisi hazırlanır.
- Kaynamaya yakın vanilya ve margarini de ekleyip etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Üzerine tel kadayıf serpilir.
- İsterseniz kadayıfın içine cevizde ekleyebilirsiniz.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder