9 Mart 2020 Pazartesi

Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi

Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket etimek
Şerbeti için:
  • 1. 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için:
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 25 gram margarin
Üzeri için:
  • Hazır paketli satılan tel kadayıf

Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Etimekler kare borcama dizilir.
  2. Şerbeti hazırlanır kaynadıktan sonra etimeklerin üzerine dökülür.
  3. Margarin ve vanilya hariç diğer malzemeler eklenerek muhallebisi hazırlanır.
  4. Kaynamaya yakın vanilya ve margarini de ekleyip etimeklerin üzerine döküyoruz.
  5. Üzerine tel kadayıf serpilir.
  6. İsterseniz kadayıfın içine cevizde ekleyebilirsiniz.
  7. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder