22 Mart 2020 Pazar

Evde Kendi Ekmeğini Yap Tarifi

Evde Kendi Ekmeğini Yap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı su
  • 1 adet yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 7 -8 su bardağı un (Biraz yumuşak bir hamur) Hamuru toplam için elinize bir kaç damla sıvı yağ dökebilirsiniz

Evde Kendi Ekmeğini Yap Tarifi Yapılışı

  1. Su ile mayayı karıştırın eritin.Sıvıları ilave et.
  2. Tuz, şeker, un ilave edelim ve elimizle yoğuralım.
  3. Hamurumuz biraz cıvık olsun. 1 saat dinlensin hamurumuz mayalanınca hamurumuzu tezgaha alıp eşit parçalara bölelim. Benim 8 adet ekmek olacak şekilde böldüm.
  4. Şeklini verelim ve tepsiye alalım.20-30 dk tepside mayalandıralım.
  5. Fırına sürmeye yakın ustune bıçak yardımıyla kesik atalım ( ben önceden kestiğim için ekmeğim biraz yayıldı ama sizler fırına sürmeye yakın çizik atın )
  6. Fırınınızı 230 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. ✔️
  7. Fırının içine su dolu bir kap koyun. Tepsileri yerleştirelim.
  8. Üstü kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder