Evde Kendi Ekmeğini Yap Tarifi
Evde Kendi Ekmeğini Yap Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 5 su bardağı su
- 1 adet yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 7 -8 su bardağı un (Biraz yumuşak bir hamur) Hamuru toplam için elinize bir kaç damla sıvı yağ dökebilirsiniz
Evde Kendi Ekmeğini Yap Tarifi Yapılışı
- Su ile mayayı karıştırın eritin.Sıvıları ilave et.
- Tuz, şeker, un ilave edelim ve elimizle yoğuralım.
- Hamurumuz biraz cıvık olsun. 1 saat dinlensin hamurumuz mayalanınca hamurumuzu tezgaha alıp eşit parçalara bölelim. Benim 8 adet ekmek olacak şekilde böldüm.
- Şeklini verelim ve tepsiye alalım.20-30 dk tepside mayalandıralım.
- Fırına sürmeye yakın ustune bıçak yardımıyla kesik atalım ( ben önceden kestiğim için ekmeğim biraz yayıldı ama sizler fırına sürmeye yakın çizik atın )
- Fırınınızı 230 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. ✔️
- Fırının içine su dolu bir kap koyun. Tepsileri yerleştirelim.
- Üstü kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder