Fırında Garnitür Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bezelye
- 400 gr tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Fırında Garnitür Bezelye Tarifi Yapılışı
🌼Selamünaleyküm. 🌼
Fırında Garnitür Bezelye tarifi ile yeniden sizlerle beraberim. Bezelye yemeğini susuz olarak ve ayrıca beşamel soslusuna göre daha hafif olarak seviyorsanız ve böyle bir arayış içersinde iseniz, bu tarif tam sizler için. Buyrun başlayalım.
Bismillahirrahmanirrahim.
Fırında Garnitür Bezelye tarifi ile yeniden sizlerle beraberim. Bezelye yemeğini susuz olarak ve ayrıca beşamel soslusuna göre daha hafif olarak seviyorsanız ve böyle bir arayış içersinde iseniz, bu tarif tam sizler için. Buyrun başlayalım.
Bismillahirrahmanirrahim.
- Soğan ve patatesleri, zeytinyağında kavuruyoruz.
- Patateslerin rengi koyu sarıya dönünce, küp küp doğradığımız tavukları da ekleyip ve yine tavukların rengi beyaza çalıncaya kadar kavrulması için bekliyoruz.
- Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra, bezelyelerimizi de ekleyip bu şekilde 4 dakika kadar kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
- Orta boy olan bir borcama yemeğimizi aktarıyoruz ve üzerine 1 su bardağı su ile çırptığımız 1 yemek kaşığı salçamızı döküyoruz.
- 150 derecede 35 dakika, 180 derecede 15 ila 20 dakika kadar pişirdikten sonra, arzuya göre kaşar peyniri ekliyoruz ve kızarana kadar fırında tuttuktan sonra dinlenmesi için dışarıya çıkartıyoruz. Yemeğimiz hazır.
Kalabalık ve özellikle çocuklu misafirlerinizde, pilav ile ikram etmek için harika bir tarif.
Sunum yaparken ince doğranmış maydanoz sepelemenizi tavsiye ederim. Afiyet, bal ve şifa olsun. İyi günler👋🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder