16 Mart 2020 Pazartesi

Tahinli Susamlı Çörek Tarifi

Tahinli Susamlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 -5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerine)
  • 1 paket maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
İç Malzemesi ;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı ile
  • 1 su bardağı tahini karıştırın
  • Kavrulmuş susam
  • Bolca toz şeker

Tahinli Susamlı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Mayayı 1 çay bardağı el yakmayacak ayarda sıcak su ve 1 tatlı kaşığı şeker ile karıştır kabarmasını için 3 dk bekleyin.
  2. Un, tuz, şeker, sıvı yağ, yumurta süt ve kabaran maya ile ele yapışacak kıvamda bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini kapatarak 15 dk dinlendirin.
  4. Hamuru 2 parçaya bölün.
  5. İlk parçasını açabildiğiniz kadar açın ,üzerine bolca tahin,bolca toz şeker ve susamı her yerine sürün ve rulo olarak sarın.
  6. 3 parmak genişliğinde kesin ve dik şekilde tepsiye koyup elinizle üzerine bastırın.
  7. Diğer hamur parçasınada aynı işlemi yapın ve onu enlemesine ortasından kesin ve ince rulo olarak sarın ve bükerek kendi etrafında döndürün.
  8. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı, bolca toz şeker serpin 20 dk mayalandırın.
  9. 200 derecede fırında pişirin.


Afiyet olsun💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder