Harire Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı üzüm pekmezi
- 3 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Süsleme için
- Dövülmüş ceviz içi
Harire Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağı hariç malzemeleri tencereye koyup çırpın.
- Daha sonra ocağa alın ve kaynayınca kadar pişirin.
- Kaynadıktan sonra tereyağını koyup karıştırın ve istediğiniz bir kaba koyun. Ben silikon kap tercih ettim.
- Sunum için. Buz dolabında 3-4 saat donduktan sonra dövülmüş ceviz veya başka bir sunum malzemeleri ile servis edin. Çok güzel bir aroması var kesinlikle deneyin ve şifalı Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder