24 Mart 2020 Salı

Harire Tatlısı Tarifi

Harire Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı üzüm pekmezi
  • 3 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Süsleme için
  • Dövülmüş ceviz içi

Harire Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağı hariç malzemeleri tencereye koyup çırpın.
  2. Daha sonra ocağa alın ve kaynayınca kadar pişirin.
  3. Kaynadıktan sonra tereyağını koyup karıştırın ve istediğiniz bir kaba koyun. Ben silikon kap tercih ettim.
  4. Sunum için. Buz dolabında 3-4 saat donduktan sonra dövülmüş ceviz veya başka bir sunum malzemeleri ile servis edin. Çok güzel bir aroması var kesinlikle deneyin ve şifalı Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder