7 Mart 2020 Cumartesi

Havuç Ve Biber Kavurması (Kızartma Tadında) Tarifi

Havuç Ve Biber Kavurması (Kızartma Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 7-8 adet çarliston biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Havuç Ve Biber Kavurması (Kızartma Tadında) Tarifi Yapılışı

Hızlıca hazırlayabileceğiniz, daha az kalorili ve çok lezzetli kızartma tadında bir yemek 🥕🥕🌶👌😊


  1. Genişçe bir tavaya yağ konup ısıtılır.
  2. Ardından içerisine yuvarlak dilimler halinde doğranmış havuçlar atılıp harlı ateşte kavrulmaya başlanır.
  3. 2-3 dakika sonra sapları ve çekirdekleri ayıklanmış, kalınca halkalar halinde doğranmış biberler eklenir.
  4. 2-3 dakika daha harlı ateşte kavrulur ve ocak kısılır.
  5. Tavaya bir kapak kapatılır ve ara ara karıştırarak sebzeler biraz yumuşayana kadar pişirilir.
  6. Ardından kapak açılıp ocak tekrar harlı ateşe getirilir ve sebzeler hafif sararıp, kızartma rengi alana kadar kavrulur.
  7. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder