Köz Yatağında Kırık Buğdaylı Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı kırık buğday
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
KÖZ YATAĞI İÇİN
- 5 adet köz patlıcan
- 2 adet köz biber
- 1. 5 su bardağı az sarımsaklı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
SOSU İÇİN
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates rendesi
- Yarım demet maydanoz
Köz Yatağında Kırık Buğdaylı Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı
- İlk önce ince bulgur ve kırık buğdayı kabımıza alalım.
- Üzerini geçmeyecek şekilde kaynamış su ile kapatalım. 15 dakika bekleyelim.
- Daha sonra diğer malzemeleri ilave edelim ve elimize suya değdirerek 20 dakika yoğuralım çok yumuşak ta olmayacak çok sertte olmayacak.
- Daha sonra avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.
- Ocakta kaynamış olan suyun içinde 5 dakika pişirelim.
- Süzgeç yardımıyla suyunu süzelim.
- Sosunu hazırlayalım ayrı bir tencereye zeytinyağını alalım.
- Biber salçasını ve domates salçasını rendelenmiş domates ve sarımsağı ilave edip 5 dakika kavuralım.
- Haşladığımız köfteleri ilave edip bir iki defa karıştıralım.
- Ocağı kapatalım ince kıydığımız maydanozları da ilave edip karıştıralım ve köz yatağını hazırlayalım.
- Közlenmiş patlıcan ve biberleri küp küp doğrayalım.
- Karıştırma kabına alalım az sarımsaklı yoğurdu ve tuzu ilave edip karıştıralım. Sunum tabağına alalım.
- Üzerine fellah köftesi ilave edip servise hazırlayalım afiyet olsun ayrıntılı tarif için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder