7 Mart 2020 Cumartesi

Köz Yatağında Kırık Buğdaylı Fellah Köftesi Tarifi

Köz Yatağında Kırık Buğdaylı Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kırık buğday
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
KÖZ YATAĞI İÇİN
  • 5 adet köz patlıcan
  • 2 adet köz biber
  • 1. 5 su bardağı az sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
SOSU İÇİN
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates rendesi
  • Yarım demet maydanoz

Köz Yatağında Kırık Buğdaylı Fellah Köftesi  Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce ince bulgur ve kırık buğdayı kabımıza alalım.
  2. Üzerini geçmeyecek şekilde kaynamış su ile kapatalım. 15 dakika bekleyelim.
  3. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edelim ve elimize suya değdirerek 20 dakika yoğuralım çok yumuşak ta olmayacak çok sertte olmayacak.
  4. Daha sonra avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.
  5. Ocakta kaynamış olan suyun içinde 5 dakika pişirelim.
  6. Süzgeç yardımıyla suyunu süzelim.
  7. Sosunu hazırlayalım ayrı bir tencereye zeytinyağını alalım.
  8. Biber salçasını ve domates salçasını rendelenmiş domates ve sarımsağı ilave edip 5 dakika kavuralım.
  9. Haşladığımız köfteleri ilave edip bir iki defa karıştıralım.
  10. Ocağı kapatalım ince kıydığımız maydanozları da ilave edip karıştıralım ve köz yatağını hazırlayalım.
  11. Közlenmiş patlıcan ve biberleri küp küp doğrayalım.
  12. Karıştırma kabına alalım az sarımsaklı yoğurdu ve tuzu ilave edip karıştıralım. Sunum tabağına alalım.
  13. Üzerine fellah köftesi ilave edip servise hazırlayalım afiyet olsun ayrıntılı tarif için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder