22 Mart 2020 Pazar

Havuçlu Etli Pilav Tarifi

Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane havuç
  • 1 kase kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tane iri soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Havuçlu Etli Pilav Tarifi Yapılışı

İşte Mis gibi akşam yemeğine lezzet katan havuçlu pilavın hazırlanışı.
(Damağınızı tatlandırması dileğiyle. )
  1. Öncelikle etimizi ayrı bir tereyağ ile rengi değişene kadar kavurup, tuzlayıp kısık ateşte pişiriyoruz. (10dk kadar)1 çay bardağı su katıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Sonra havucumuzu verev verev keserek hazırlıyoruz ve kesilen havuçları uzunlamasına kibrit çöpü gibi kesiyoruz.
  3. Soğanları ikiye bölüp yarım halka şeklinde kesiyoruz.
  4. Yanmaz tencereye sıvı yağ koyup içine soğanları ekliyoruz. Soğanların rengi değişinceye kadar pişiriyoruz.
  5. Ardından havuçları da ekliyoruz. Havuçlarıda iyice kızarana kadar kavuruyoruz ve kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  6. Pişen havuçları tabağa alıp tencereye tereyağ koyuyoruz.
  7. Önceden ısladığımız pirinçi ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  8. Güzelce kavrulan pirinçimize tuzu, karabiberi, pulbiberi, eti ve havucu ekleyip karıştırıyoruz.
  9. İyice karıştırıldıktan sonra kaynamış suyumuzu ekliyoruz.
  10. Son olarak kısık ateşte en küçük bölümde demlenerek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN LEZİZ PİLAVIMIZ HAZIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder