15 Mart 2020 Pazar

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Beğendi için ;
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yoğurt sosu için
  • 1 kase yoğurt ve sarımsak
Hünkar için;
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 su bardağı su

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı



  1. Uygun bir tavaya kuşbaşı et alınır ve kavrulur suyu çektikten sonra yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir.
  2. Doğranmış biber ve soğanlar eklenir biraz kavrulduktan sonra domates rendesi salça sarımsak, tuz ve baharatları eklenir ve kavrulur.
  3. Domates suyunu çektikten sonra su ekleyip ocağın altı kısılır suyu çektikten sonra hünkar hazır.
  4. Gelelim beğendi ye. Tavaya yağ koyulur eridikten sonra un koyulur ve kavrulur.
  5. Kavrulmuş una süt eklenir ve hızlı hızlı karıştırılır.
  6. Daha sonra közlenmiş patlıcan ve rendelenmiş kaşar tuz eklenir ve 10 dk sonra altı kapatılır. Biz yoğurt soslu seviyoruz. Normalde yoğurt soslu değil.
  7. Geniş bir kaba yoğurt ve sarımsak koyulur karıştırılır içine beğendi eklenir ve servis tabağına alınır.
  8. Üzerine hünkar koyulur sıcak servis edilir.
  9. Üzerine maydanoz ile süsleme yapılabilir. Ayrıca aynı işlemi tavuk eti ile de güzel oluyor fikir olsun kırmızı et sevmeyenler e. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder