Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 orta boy yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1, 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Sosu için;
- 1, 5-2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket çikolata
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Bir kapta yumurtalar, şekerle köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Önce sıvılar daha sonra elek yardımıyla kurular eklenip kek hamuru elde edilir.
- Yağlanan orta boy borcama dökülüp 180 derecelik fırında 45 dk kontrollü bir şekilde pişirilir.
- Kekin pişmesine 10 dk kala küçük bir tencerede sosu için gerekli malzemeler çırpılıp pişirilir.
- Fırından çıkan sıcak kek dilimlenip sıcak sos eklenir. Ilıyan kek servise hazırdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder