19 Mart 2020 Perşembe

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Sosu için;
  • 1, 5-2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket çikolata
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı

Islak Kek Tarifi Yapılışı



  1. Bir kapta yumurtalar, şekerle köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Önce sıvılar daha sonra elek yardımıyla kurular eklenip kek hamuru elde edilir.
  3. Yağlanan orta boy borcama dökülüp 180 derecelik fırında 45 dk kontrollü bir şekilde pişirilir.
  4. Kekin pişmesine 10 dk kala küçük bir tencerede sosu için gerekli malzemeler çırpılıp pişirilir.
  5. Fırından çıkan sıcak kek dilimlenip sıcak sos eklenir. Ilıyan kek servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder