19 Mart 2020 Perşembe

Patatesli Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi

Patatesli Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1. 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 200 gr kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yumurta

Patatesli Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı doğrayıp tavada sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip güzelce pişiriyoruz.
  2. Haşlanmış patatesi ezip harcımıza ekleyip tuzunu ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  3. Fırın tepsisini yağlayın 1 bütün yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde seriyoruz.
  4. Kalan yufkaları iri parçalara bölüyoruz. Sırasıyla süt, yağ karışımını ve patates kıymalı harcımızı yufka bitene kadar kat kat hazırlıyoruz.
  5. Tepsinin kenarında kalan kısımları da tepsiye kapatıp.
  6. Üzerine yumurta sarısını sürüp fırına veriyoruz. 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder