Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 125 gr (yarım paket) oda sıcaklığında margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti yapmakla başlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Kaynatıp altını kapatıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuza geçelim. Yumurtayı tek başına mikserle çırpıyoruz.Şeker ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Oda sıcaklığındaki margarini ekleyerek elimizle yoğuruyoruz. Margarinin karışım içerisinde iyice erimesi gerekiyor.
- Elinizle yoğurduktan sonra ufak kalanlar için üzerinden mikserle geçebilirsiniz. Ben öyle yaptım.
- Sonrasında kalan malzemeleri ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacaktır.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil veriyoruz. Yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına yerleştiriyoruz.
- Önceden 180-190 derece ısıtılmış fırınımızda 20-25 dakika arası pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz.NOT: Şerbet soğuk, kurabiyeler sıcak olacak.
- Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince soğuttuğumuz şerbetimize 2-3 sn kadar teker teker batırıyoruz.
- Ben üzeri için süsleme olarak Hindistan cevizi kullandım. Siz dilerseniz farklı süslemeler de yapabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder