20 Mart 2020 Cuma

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 125 gr (yarım paket) oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı toz şeker
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi

Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1.  Öncelikle şerbeti yapmakla başlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Kaynatıp altını kapatıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
  2.  Hamurumuza geçelim. Yumurtayı tek başına mikserle çırpıyoruz.Şeker ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3.  Oda sıcaklığındaki margarini ekleyerek elimizle yoğuruyoruz. Margarinin karışım içerisinde iyice erimesi gerekiyor.
  4. Elinizle yoğurduktan sonra ufak kalanlar için üzerinden mikserle geçebilirsiniz. Ben öyle yaptım.
  5.  Sonrasında kalan malzemeleri ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacaktır.
  6.  Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil veriyoruz. Yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına yerleştiriyoruz.
  7.  Önceden 180-190 derece ısıtılmış fırınımızda 20-25 dakika arası pişiriyoruz. Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz.NOT: Şerbet soğuk, kurabiyeler sıcak olacak.
  8.  Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince soğuttuğumuz şerbetimize 2-3 sn kadar teker teker batırıyoruz.
  9.  Ben üzeri için süsleme olarak Hindistan cevizi kullandım. Siz dilerseniz farklı süslemeler de yapabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder