İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr un
- 250 ml su
- 1 çay kaşığı kuru maya (mayayı bir fincan ılık suda çözelim)
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 kaşık zeytinyağı
- 2 kaşık su
- Biberiye
- Kapya biber ( zeytin, domates kullanabilirsiniz ağız tadınıza göre belirleyebilirsiniz)
İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi Yapılışı
- Unumuzu bir kabın içerisine alalım diğer malzemeleri de katıp güzelce yoğuralım.
- Üzerini güzelce kapatıp mayalanmasını bekleyelim 2-3 saat.
- Mayalanan hamurumuzu istediğiniz bir tepsiye alıp elimizle açalım.
- Parmklarımızla delikler açarak 45 dk ısıtılmamış fırında bekletelim.
- Sonrasında üzerine zeytinyağı sürüp biberiyemizi, kapya biberimizi de koyup 2 kaşık suyumuzu da sürdürelim.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder