28 Mart 2020 Cumartesi

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 ml su
  • 1 çay kaşığı kuru maya (mayayı bir fincan ılık suda çözelim)
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2 kaşık su
  • Biberiye
  • Kapya biber ( zeytin, domates kullanabilirsiniz ağız tadınıza göre belirleyebilirsiniz)

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi Yapılışı

  1. Unumuzu bir kabın içerisine alalım diğer malzemeleri de katıp güzelce yoğuralım.
  2. Üzerini güzelce kapatıp mayalanmasını bekleyelim 2-3 saat.
  3. Mayalanan hamurumuzu istediğiniz bir tepsiye alıp elimizle açalım.
  4. Parmklarımızla delikler açarak 45 dk ısıtılmamış fırında bekletelim.
  5. Sonrasında üzerine zeytinyağı sürüp biberiyemizi, kapya biberimizi de koyup 2 kaşık suyumuzu da sürdürelim.
  6. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder