9 Mart 2020 Pazartesi

Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr yağsız dana kıyma
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 yumurta
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Tuz
Bulamak İçin;
  • 2 yumurta
  • Galeta unu
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci suda haşlayıp suyunu süzelim.
  2. Tavaya biraz sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanları kavuralım.
  3. Soğanların üzerine kıymanın yarısını ilave edelim ve kıymayı da kavuralım.
  4. Yoğurma kabımıza kavurduğumuz kıymayı, çiğ kıymayı, pirinci, yumurtayı, tuz ve karabiberi koyup iyice yoğuralım ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  5. Dinlenen harcımızdan biraz büyükçe parçalar koparıp elimizle yassı şekil verelim.
  6. Tavamıza sıvı yağ koyup kızdıralım.
  7. Köftelerimizi önce galeta ununa sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda her iki tarafını da kızartalım ve kağıt peçetenin üzerine alalım.
  8. Sıcak veya soğuk olarak servis edelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder