Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr yağsız dana kıyma
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 1 yumurta
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Tuz
Bulamak İçin;
- 2 yumurta
- Galeta unu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı
- Pirinci suda haşlayıp suyunu süzelim.
- Tavaya biraz sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanları kavuralım.
- Soğanların üzerine kıymanın yarısını ilave edelim ve kıymayı da kavuralım.
- Yoğurma kabımıza kavurduğumuz kıymayı, çiğ kıymayı, pirinci, yumurtayı, tuz ve karabiberi koyup iyice yoğuralım ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen harcımızdan biraz büyükçe parçalar koparıp elimizle yassı şekil verelim.
- Tavamıza sıvı yağ koyup kızdıralım.
- Köftelerimizi önce galeta ununa sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda her iki tarafını da kızartalım ve kağıt peçetenin üzerine alalım.
- Sıcak veya soğuk olarak servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder