6 Mart 2020 Cuma

Kafeste İnciri Tarifi

 Kafeste İnciri Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin veya tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un takribi
  • 3 4 su bardağı
Harcı için
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kase ceviz
  • 10- 12 kuru incir
  • 3 -4 yemek kaşığı toz şeker

 Kafeste İnciri Tarifi Yapılışı




  1. Önceliğimiz incirleri küp küp doğruyoruz biraz yıkayıp bir tavaya alıyoruz.
  2. Üzerine 4 yemek kaşığı toz şeker ve dövdüğümüz cevizleri ekleyip yarım su bardağından fazla su ekliyoruz. Suyu çekmeye başladık reçelimsiz bir kıvam olacak o kıvamı gördüğünüz de altını kapatıp kenara alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  3. Sonrasında oda sıcaklığına gelen tereyağımizi veya margarinimizi ve geri kalan bütün sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz.
  4. Sonrasında üzerine nişasta kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
  5. Kaşıkla karıştırdıktan sonra ince bir kıvam elde ediyoruz. Ondan sonra unu eklemeye başlıyoruz ne sert mi yumuşak orta kıvamda bir hamur olacak hamuru yoğurduktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Sıra şekil vermeye geldi görselde paylaştığım gibi şeklini veriyoruz.Kare şekil verip harcı koyup kapamaları yapıyoruz.
  7. 200 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder