Kafeste İnciri Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr margarin veya tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un takribi
- 3 4 su bardağı
Harcı için
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 kase ceviz
- 10- 12 kuru incir
- 3 -4 yemek kaşığı toz şeker
Kafeste İnciri Tarifi Yapılışı
- Önceliğimiz incirleri küp küp doğruyoruz biraz yıkayıp bir tavaya alıyoruz.
- Üzerine 4 yemek kaşığı toz şeker ve dövdüğümüz cevizleri ekleyip yarım su bardağından fazla su ekliyoruz. Suyu çekmeye başladık reçelimsiz bir kıvam olacak o kıvamı gördüğünüz de altını kapatıp kenara alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Sonrasında oda sıcaklığına gelen tereyağımizi veya margarinimizi ve geri kalan bütün sıvı malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz.
- Sonrasında üzerine nişasta kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
- Kaşıkla karıştırdıktan sonra ince bir kıvam elde ediyoruz. Ondan sonra unu eklemeye başlıyoruz ne sert mi yumuşak orta kıvamda bir hamur olacak hamuru yoğurduktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Sıra şekil vermeye geldi görselde paylaştığım gibi şeklini veriyoruz.Kare şekil verip harcı koyup kapamaları yapıyoruz.
- 200 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder