Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufka
Harç
- 2 yumurta
- 2 kaşık yoğurt
- 1 kahve fincanı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Bir tutam kabartma tozu
İç harcı
- 3 haşlanmış patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
- Haşlanmış patatesleri ezilir. Soğan ince doğranır.
- Tencere yağı eklenip soğan kavrulur.
- Salça ve baharatlar eklenir patates de eklenip iyice karıştırılır, soğumaya bırakılır,
yumurtanın birinin sarısı ayrılır. - Geriye kalan harç malzemesi karıştırılır.
- Yufkanın biri serilir.
- Harç her yerine harç sürülür.
- İkinci yufka bırakılır harç sürülür.
- Üçüncü kat yufka serilir.
- Patatesli harç her yerine yayılır sıkı rulo yapılır. 1 parmak kalınlığında kesilir.
- Kalan harcın içine ayrılan yumurta sarısı eklenir.
- Dilimlenen börek harca batırılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye 1 parmak aralıklarla dizilir.
- Üzeri kızarana kadar pişirilir,180-200 derecede yapacaklara afiyetolsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder