6 Mart 2020 Cuma

Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
Harç
  • 2 yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Bir tutam kabartma tozu
İç harcı
  • 3 haşlanmış patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber

Patatesli Börek Tarifi Yapılışı



  1. Haşlanmış patatesleri ezilir. Soğan ince doğranır.
  2. Tencere yağı eklenip soğan kavrulur.
  3. Salça ve baharatlar eklenir patates de eklenip iyice karıştırılır, soğumaya bırakılır,
    yumurtanın birinin sarısı ayrılır.
  4. Geriye kalan harç malzemesi karıştırılır.
  5. Yufkanın biri serilir.
  6. Harç her yerine harç sürülür.
  7. İkinci yufka bırakılır harç sürülür.
  8. Üçüncü kat yufka serilir.
  9. Patatesli harç her yerine yayılır sıkı rulo yapılır. 1 parmak kalınlığında kesilir.
  10. Kalan harcın içine ayrılan yumurta sarısı eklenir.
  11. Dilimlenen börek harca batırılır.
  12. Yağlı kağıt serili tepsiye 1 parmak aralıklarla dizilir.
  13. Üzeri kızarana kadar pişirilir,180-200 derecede yapacaklara afiyetolsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder