Kısır Tarifi
Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bardak bulgur
- Üzerini aşıncaya kadar sıcak su
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı domates salça
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tabak tuzlanmış ve limonlanmış kırmızı lahana
- 1 tabak marul
- Yarım demet dereotu (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekişi
- 1 adet limon
- 1,5 çay bardağı zeytinyağ
Kısır Tarifi Yapılışı
- Bulgurun üzerini aşıncaya kadar sıcak su döküp ağzı kapalı olarak şişmesini bekliyoruz.
- Kenarda da soğanı doğrayıp zeytinyağında öldürüyoruz.
- Ardından salçaları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Şişmiş bulgurun üzerine soğanlı karışımımızı döküyoruz.
- Sonrasında da doğranmış diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Servise hazır ☺️☺️🌸 Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder