20 Mart 2020 Cuma

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak bulgur
  • Üzerini aşıncaya kadar sıcak su
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salça
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tabak tuzlanmış ve limonlanmış kırmızı lahana
  • 1 tabak marul
  • Yarım demet dereotu (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekişi
  • 1 adet limon
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağ

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulgurun üzerini aşıncaya kadar sıcak su döküp ağzı kapalı olarak şişmesini bekliyoruz.
  2. Kenarda da soğanı doğrayıp zeytinyağında öldürüyoruz.
  3. Ardından salçaları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  4. Şişmiş bulgurun üzerine soğanlı karışımımızı döküyoruz.
  5. Sonrasında da doğranmış diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Servise hazır ☺️☺️🌸 Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder