Çikolatalı Leblebi Kurabiyesi Tarifi

  Çikolatalı Leblebi Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler 1.5 su bardağı leblebi 5 yemek kaşığı tahin 4 yemek kaşığı pekmez 5-6 yemek kaşığı su Üzeri için: 40 gram çikolata 1 çay kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı süt Çikolatalı Leblebi Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Leblebiler robotta un haline gelene kadar çekilir. Uygun bir kaba alınır. Üzerine tahin, pekmez ve su ilave edililerek iyice yoğrulur. Leblebi hamuru dağılıyor ise 1-2 kaşık daha su ilave edilebilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. İster yuvarlak ister 3-4 cm uzunlukta olacak şekilde şekil verilir. Çikolata benmari usulü eritilir. Tereyağı ve süt ilave edilerek iyice karıştırılır. Sekillendirdiğimiz kurabiyelerin üst tarafları çikolata ile bulanır. 40-45 dk kadar çikolatanın donması için buzdolabında bekletilir. 

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı domates sosu ya da rendelenmiş 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak pilav tenceresine sıvı yağımızı alalım.
  2. Üzerine küçük küçük doğradığımız soğan, yeşil biber, kırmızı biberi ilave ederek sebzelerin diriliği gidene kadar kavurmaya başlayalım.
  3. Tereyağını da ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım.
  4. Rendelediğimiz domates ya da domates sosunu, domates ve biber salçasını, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirelim.
  5. Yıkadığımız bulguru da ekleyelim, karıştırarak 2-3 dakika daha kavuralım.
  6. Kavrulan bulgurumuza sıcak suyu ekleyelim ve karıştıralım. Elinizde varsa tavuk suyu ya da et suyu da kullanabilirsiniz.
  7. Tenceremizin kapağını kapatalım ve üzeri göz göz olana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek 15 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  9. Pilavımızı nazikçe karıştırdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?