Lokum Kıvamında Dana Rosto Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kadar dana nuar (kasabınızdan varsa yağlarını temizlemesini isteyin)
- Tencerenin yüzeyini kaplayacak kadar (2 yemek kaşığı kadar) sıvı yağ
- 1 baş büyük boy soğan
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz
- 1’er çay kaşığı yenibahar ve kekik
- Varsa 1 dal taze biberiye veya bir avuç kurutulmuş biberiye
- 1, 5-2 su bardağı kadar sıcak su
Sosu bağlamak için;
- Tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tepeleme 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
Lokum Kıvamında Dana Rosto Tarifi Yapılışı
- Yağı düdüklü tencereye alın.
- Nuarı tuz ve karabiberle güzelce ovup kızgın yağda tüm yüzeylerini mühürleyin.
- Mühürleme işlemi sırasında eti tencerenin tüm yüzeyine temas edecek şekilde ara ara döndürmeyi ihmal etmeyin, böylece yağın yanmasını önlemiş oluyoruz.
- 4’e bölünmüş soğanları ve havucu da ekleyip hafif karamelize olmaları sağlayın. Bütün haldeki sarımsaklar ile baharatları ve etin yarısına gelecek şekilde kaynar su ilave edip düdüklü tencerede 40 dk pişirin.
- Nuarı sudan alıp yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
- Havuçları da kenara ayırın ve suyu süzün.
- Süzdüğünüz suyu yeniden tencereye alıp dilimlenmiş etleri içine dizin ve tencerenin kapağı açık olarak 20 dk kısık ateşte et suyunun ete tamamen işlemesini sağlayın.
- Etleri havuçlarla birlikte servis tabağına alın.
- Kalan suyu yeniden süzün.
- Tencerede tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavurun ve yavaş yavaş istediğiniz kıvamı elde edene dek et suyunu ekleyin.
- Bir yandan da sürekli karıştırın.
- Kıvam aldıktan sonra tadı dengelemek için 1 yemek kaşığı balzamik sirke ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp etlerin üzerine gezdirin.
- Yanına patates püresi çok yakışıyor. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder