Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- Haşlanmış patates (patates ufaksa 1 kilo)
- Aldığı kadar süt
- Yarım paket margarin
- Tuz
Sos için:
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Tuz
Patatesli Rulo Börek Tarifi Yapılışı
- Patateslerin kabuklarını soyup haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra süzüp soğumadan bir tencereye alıyoruz.
- Patatesin içine yarım paket margarini, tuzu ekleyip sütü de azar azar cıvık bir kıvama kadar blenderla karıştırıyoruz. (Kıvamı cıvık olması için sütü aldığı kadar yazdım. )
- Sosunu hazırlıyoruz; 1 su bardağı yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı çırpıp krema haline getiriyoruz.
- 1 yufkayı seriyoruz. Sostan yufkanın her tarafına fırça ile yayıyoruz.
- Sonra patatesli harcımızdan kaşıkla yufkaya yayıyoruz.
- Aynı işlemi 2. yufka içinde yapıyoruz. 3. yufkayı üzerine serip rulo şeklinde yapıyoruz.
- Bu ruloyu streç filme sarıp aynı işlemi diğer 3 yufka içinde yaptıktan sonra 2 ruloyu da buzlukta 2 saat bekletiyoruz.
- Donmuş ruloları ikişer santim dilimler halinde kesip yağlı kağıda diziyoruz.
- Eğer sostan kaldıysa fırçayla üstüne sürüyoruz yoksa 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ çırpıp dilimlerin üstüne sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip pişiriyoruz.
~ Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder