16 Mart 2020 Pazartesi

Patatesli Rulo Börek Tarifi

Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • Haşlanmış patates (patates ufaksa 1 kilo)
  • Aldığı kadar süt
  • Yarım paket margarin
  • Tuz
Sos için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Tuz

Patatesli Rulo Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyup haşlıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra süzüp soğumadan bir tencereye alıyoruz.
  3. Patatesin içine yarım paket margarini, tuzu ekleyip sütü de azar azar cıvık bir kıvama kadar blenderla karıştırıyoruz. (Kıvamı cıvık olması için sütü aldığı kadar yazdım. )
  4. Sosunu hazırlıyoruz; 1 su bardağı yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı çırpıp krema haline getiriyoruz.
  5. 1 yufkayı seriyoruz. Sostan yufkanın her tarafına fırça ile yayıyoruz.
  6. Sonra patatesli harcımızdan kaşıkla yufkaya yayıyoruz.
  7. Aynı işlemi 2. yufka içinde yapıyoruz. 3. yufkayı üzerine serip rulo şeklinde yapıyoruz.
  8. Bu ruloyu streç filme sarıp aynı işlemi diğer 3 yufka içinde yaptıktan sonra 2 ruloyu da buzlukta 2 saat bekletiyoruz.
  9. Donmuş ruloları ikişer santim dilimler halinde kesip yağlı kağıda diziyoruz.
  10. Eğer sostan kaldıysa fırçayla üstüne sürüyoruz yoksa 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ çırpıp dilimlerin üstüne sürüyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip pişiriyoruz.
    ~ Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder