10 Mart 2020 Salı

Patatesli,Kıymalı Fırın Yemeği Tarifi

Patatesli,Kıymalı Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
  • 4 adet orta boy patates, (patates katmanının kalın olmasını isteyen 5-6 adet kullanabilir)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Harcı İçin:
  • 200 gram kıyma
  • 200 gram mantar(400 gramlık tabakların yarısını kullandım)
  • 1 orta boy soğan
  • 3 büyük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
Beşamel Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı süt
En üstü için:
  • Kaşar peyniri

Patatesli,Kıymalı Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

Gerçekten enfes bir lezzet. Misafire pilav yanı ana yemek olarak da servis edilir.


  1. Öncelikle kıyma kavrulur.
  2. Robottan geçirilmiş soğan, sarımsak, zeytinyağı ve doğranmış mantarlar, tuzu, baharatı da eklenir.
  3. Piştikten sonra salça ve su da katılır.
  4. Salça dağılınca ocak kapatılır.
  5. Sonra patates soyulup kalın olmayacak şekilde yuvarlak kesilir.
  6. Yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcamda yağ, tuz ve baharatlarla harmanlanarak borcamın tabanına dizilir.
  7. Üzerine hazırlanan harç dökülür.
  8. 1 çay bardağı da su ilave edilir.
  9. 170 derecelik fırında 30 dakika üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak pişirilir.
  10. Bu arada beşamel sosu hazırlanır. Önce yağ ve un 1 dk bütünleşene kadar karıştırılır.
  11. Üzerine süt dökülür. Sürekli karıştırarak pişirilir.
  12. Krema kıvamına gelince tuzu katılır ve ocaktan alınır.
  13. Fırından borcam çıkarılır ve üzerine sos da dökülerek 10 dk kadar kızarması sağlanır.
  14. Üzerine son aşamada da kaşar peyniri rendelenip eriyince muhteşem lezzet servise hazır hale gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder