Patatesli,Kıymalı Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 4 adet orta boy patates, (patates katmanının kalın olmasını isteyen 5-6 adet kullanabilir)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Harcı İçin:
- 200 gram kıyma
- 200 gram mantar(400 gramlık tabakların yarısını kullandım)
- 1 orta boy soğan
- 3 büyük diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
Beşamel Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1, 5 su bardağı süt
En üstü için:
- Kaşar peyniri
Patatesli,Kıymalı Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı
Gerçekten enfes bir lezzet. Misafire pilav yanı ana yemek olarak da servis edilir.
- Öncelikle kıyma kavrulur.
- Robottan geçirilmiş soğan, sarımsak, zeytinyağı ve doğranmış mantarlar, tuzu, baharatı da eklenir.
- Piştikten sonra salça ve su da katılır.
- Salça dağılınca ocak kapatılır.
- Sonra patates soyulup kalın olmayacak şekilde yuvarlak kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcamda yağ, tuz ve baharatlarla harmanlanarak borcamın tabanına dizilir.
- Üzerine hazırlanan harç dökülür.
- 1 çay bardağı da su ilave edilir.
- 170 derecelik fırında 30 dakika üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak pişirilir.
- Bu arada beşamel sosu hazırlanır. Önce yağ ve un 1 dk bütünleşene kadar karıştırılır.
- Üzerine süt dökülür. Sürekli karıştırarak pişirilir.
- Krema kıvamına gelince tuzu katılır ve ocaktan alınır.
- Fırından borcam çıkarılır ve üzerine sos da dökülerek 10 dk kadar kızarması sağlanır.
- Üzerine son aşamada da kaşar peyniri rendelenip eriyince muhteşem lezzet servise hazır hale gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder