25 Mart 2020 Çarşamba

Patlıcanlı Şehzade Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Üzerine
  • Yeşil biber ve domates

Patlıcanlı Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Alaca soyulmuş patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 1 saat kadar bekletin.
  2. Etleri düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 15 dk pişirin.
  3. Soğanları yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun.
  4. Soğanların rengi dönünce doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Haşlanan etlerin suyunu süzüp kenara alın, etleri de soğan ve biberlerin üzerine ilave edip tuz ile karabiberi ekleyerek birkaç kez çevirin, ocaktan alın.
  6. Patlıcanları kızgın yağda kızartıp tekerle harmanlayıp ister güveç kaplarına pay edin ister bir fırın kabına alın.
  7. Ayırmış olduğunuz et suyundan 1 su bardağı (200 ml) alıp içerisinde silme 1 yemek kaşığı salçayı eriterek yemeğin üzerine paylaştırın.
  8. Üzerlerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip 200 derecede ısıtılmış fırında biberler kızarana kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder