15 Mart 2020 Pazar

Peynirli Börek (Su Böreği Tadında Efsane Tadı İle) Tarifi

Peynirli Börek (Su Böreği Tadında Efsane Tadı İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
Sos malzemeleri için:
  • 1 adet yumurta
  • 1. 5 su bardağına yakın yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için :
  • Beyaz peynir
Üzeri için :
  • 2 şişe sade maden suyu

Peynirli Börek (Su Böreği Tadında Efsane Tadı İle) Tarifi Yapılışı

A 101 den nimet markalı börekli yufka dan kullandım fikir olsun.
  1. Sos için; tüm malzemeler derin bi kapta çırpılır.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  2. Şimdi geldik yufka işlemine.6 tane yufka dan 2 tanesi ayrılır.(Biri alt tabanı için diğeri üst tabanı için)
  3. Geriye kalan 4 yufka, her bir yufka 4 parçaya bölünür ve 8 parça alt katman için kullanılır 8 parça da üst katman için kullanılır.
  4. Evet geldik böreği yapma aşamasına.Ayırdığımız 2 yufka dan bi tanesi alınır ve fırın tepsisine dizilir.
  5. 8 parça yufkayı tek tek alıp sosa batırıp gelişi güzel kıvrımlı bi şekilde tepsiye dizilir.
  6. İç harcımız peynirden bırakılır, peynir bıraktıktan sonra diğer 8 parça yufka da sosa batırılıp tekrar gelişi güzel serilir ve 2. katına da peynir bırakılır.
  7. Tepsinin dışına sarkan yufka içe doğru alınır. Kalan 1 yufka ortadan ikiye bölünür ve sosa batırılıp böreğin üst tabanına kıvrımlı bir şekilde serilir kalan sos üst tabana dökülür.
  8. Börek dilimlenip 2 şişe sade maden suyundan dökülür ve 1 gece bekletilir.
  9. 175  derecede önceden ısınmış fırında güzel bir şekilde kızarana kadar pişirilir.Deneyeceklerin ellerine sağlık afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder