1 Mart 2020 Pazar

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane tuzsuz etimek
Şerbeti için :
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
Muhallebisi için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme mısır veya buğday nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Portakallı sos için ;
  • 1 buçuk yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı ucu zerdeçal
  • 2 su bardağı portakal suyu

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. Tatlımızın şerbetli için tencereye toz şekeri alarak karamelize edelim. (Eğer karamel tadını sevmiyorsanız şeker ve suyu bir tencerede kaynatarak normal şerbet hazırlayabilirsiniz).
  2. Şeker eriyip renk koyulaşınca suyunu ilave edelim.
  3. Suyunu ilave ederken dikkatli olalım çünkü sıçrayabilir.
  4. Suyun ilave ettikten sonra şeker katılaşacaktır endişelenmeyin kısa bir süre sonra tekrar eriyecektir.
  5. Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
  6. Orta boy dikdörtgen borcama tuzsuz etimekleri dizelim.
  7. İlk sıcaklığı çıkan şerbeti etimeklerin her yerini ıslatacak şekilde dökelim.
  8. Şerbetini çekerken tatlının muhallebisini hazırlayalım.
  9. Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un, sütü alarak topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  10. Tencereyi ocağa alalım ve muhallebimizi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  11. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave edelim.
  12. Tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
  13. Şerbetini çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi boşaltarak soğumaya bırakalım.
  14. Portakal sosu için tencereye nişasta, zerdeçal, toz şeker ve taze sıkılmış portakal suyunu ilave edip hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  15. Tencereyi ocağa alalım ve sosumuzu kaynayıncaya kadar pişirelim.
  16. Koyulaşan portakal sosu ocaktan alıp 5 dakika sonra muhallebinin üzerine dikkatli bir şekilde gezdirelim.
  17. Oda sıcaklığına gelen tatlımızı streç filmi ile kapatarak buzdolapına kaldıralım.
  18. Buzdolabında bir gece dinlenen tatlımızı dilimleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder