Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 tane tuzsuz etimek
Şerbeti için :
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme mısır veya buğday nişastası
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Portakallı sos için ;
- 1 buçuk yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı ucu zerdeçal
- 2 su bardağı portakal suyu
Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tatlımızın şerbetli için tencereye toz şekeri alarak karamelize edelim. (Eğer karamel tadını sevmiyorsanız şeker ve suyu bir tencerede kaynatarak normal şerbet hazırlayabilirsiniz).
- Şeker eriyip renk koyulaşınca suyunu ilave edelim.
- Suyunu ilave ederken dikkatli olalım çünkü sıçrayabilir.
- Suyun ilave ettikten sonra şeker katılaşacaktır endişelenmeyin kısa bir süre sonra tekrar eriyecektir.
- Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
- Orta boy dikdörtgen borcama tuzsuz etimekleri dizelim.
- İlk sıcaklığı çıkan şerbeti etimeklerin her yerini ıslatacak şekilde dökelim.
- Şerbetini çekerken tatlının muhallebisini hazırlayalım.
- Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un, sütü alarak topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alalım ve muhallebimizi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave edelim.
- Tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
- Şerbetini çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi boşaltarak soğumaya bırakalım.
- Portakal sosu için tencereye nişasta, zerdeçal, toz şeker ve taze sıkılmış portakal suyunu ilave edip hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alalım ve sosumuzu kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Koyulaşan portakal sosu ocaktan alıp 5 dakika sonra muhallebinin üzerine dikkatli bir şekilde gezdirelim.
- Oda sıcaklığına gelen tatlımızı streç filmi ile kapatarak buzdolapına kaldıralım.
- Buzdolabında bir gece dinlenen tatlımızı dilimleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder