Tavada Beşamel Soslu Erişteli Tavuk (Brokoli Salatası Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dilim tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kekik
- 1 kase haşlanmış erişte
Beşamel sos ;
- 2 kaşık tereyağ
- 2 kaşık un
- 1 buçuk şu bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Tavada Beşamel Soslu Erişteli Tavuk (Brokoli Salatası Eşliğinde) Tarifi Yapılışı
- Tavamıza zeytinyağını alıp küp küp doğranmış tavuk göğüslerini ekliyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp tavukların kendi suyunu salmasını bekliyoruz.
- Tavuklar yumuşadıktan sonra kapağını açıp tavuğun suyunu çektiriyoruz.
- Tavukları iyice kavuruyoruz. Kekiği ekliyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
- Diğer taraftan tereyağını başka bir tavaya alıp eritiyoruz.
- Ardından unumuzu ekliyoruz.
- Unun kokusu çıkıncaya dek kavuruyoruz.
- Daha sonra sütümüzü ekliyoruz.
- İçerisine tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Kıvamı olan beşamel sosumuzun içerisine önce tavukları daha sonra haşlamış olduğumuz erişteleri ekliyoruz.
- İyice karıştıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Brokoli salatası ile servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder