1 Mart 2020 Pazar

Tavada Beşamel Soslu Erişteli Tavuk (Brokoli Salatası Eşliğinde) Tarifi

Tavada Beşamel Soslu Erişteli Tavuk (Brokoli Salatası Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 kase haşlanmış erişte
Beşamel sos ;
  • 2 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık un
  • 1 buçuk şu bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Tavada Beşamel Soslu Erişteli Tavuk (Brokoli Salatası Eşliğinde) Tarifi Yapılışı



  1. Tavamıza zeytinyağını alıp küp küp doğranmış tavuk göğüslerini ekliyoruz.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp tavukların kendi suyunu salmasını bekliyoruz.
  3. Tavuklar yumuşadıktan sonra kapağını açıp tavuğun suyunu çektiriyoruz.
  4. Tavukları iyice kavuruyoruz. Kekiği ekliyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
  5. Diğer taraftan tereyağını başka bir tavaya alıp eritiyoruz.
  6. Ardından unumuzu ekliyoruz.
  7. Unun kokusu çıkıncaya dek kavuruyoruz.
  8. Daha sonra sütümüzü ekliyoruz.
  9. İçerisine tuz ve karabiber ekliyoruz.
  10. Kıvamı olan beşamel sosumuzun içerisine önce tavukları daha sonra haşlamış olduğumuz erişteleri ekliyoruz.
  11. İyice karıştıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  12. Brokoli salatası ile servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder