18 Mart 2020 Çarşamba

Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  •  3 kök kereviz
  •  1 patates (isteğe bağlı)
  •  2 büyük boy havuç
  •  1 kuru soğan
  •  1 büyük boy portakal suyu (yoksa 2-3 büyük mandalina suyu)
  •  Zeytinyağı
  •  Tuz
  •  Kereviz yaprağı

Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı


  1.  Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla 3-4 dakika kavurun.
  2.  İçine küp küp doğradığınız havuçları ilave edip 8-10 dakika kavurun.
  3.  Küp küp (iri) doğradığınız kerevizleri ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
  4.  En son küp küp doğranmış patatesleri ilave edin.
  5.  Portakal suyu ve tuzu ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  6.  1 bardak kadar su ilave edip en kısık ateşte kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  7.  Piştikten sonra doğramız olduğunuz kereviz yapraklarını ilave edip 1-2 tur karıştırıp tenceresinde soğumaya bırakın.Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder