27 Mart 2020 Cuma

Şehriyeli Meksika Pilavı Tarifi

Şehriyeli Meksika Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak pirinç
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 küçük küp küp doğranmış soğan
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak domates püresi
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1, 5 bardak tavuk suyu

Şehriyeli Meksika Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pilav tenceresinde zeytin yağında soğan ve sarımsakları 2 dakika orta ateşte kavuruyoruz.
  2. Pirinç ve şehriyeleri ekleyip 3 dakika daha kavuruyoruz.
  3. Domates püresi ve tavuk suyunu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
  4. Kaynayan suya baharatları ekleyip ocağı iyice kısıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  5. Pirinçler suyu çekene kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder