Şehriyeli Meksika Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak pirinç
 - 1 diş rendelenmiş sarımsak
 - 1 küçük küp küp doğranmış soğan
 - 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak domates püresi
 - 1 çay bardağı şehriye
 - 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
 - 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 2 yemek kaşığı zeytin yağı
 - 1, 5 bardak tavuk suyu
 
Şehriyeli Meksika Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pilav tenceresinde zeytin yağında soğan ve sarımsakları 2 dakika orta ateşte kavuruyoruz.
 - Pirinç ve şehriyeleri ekleyip 3 dakika daha kavuruyoruz.
 - Domates püresi ve tavuk suyunu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
 - Kaynayan suya baharatları ekleyip ocağı iyice kısıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
 - Pirinçler suyu çekene kadar pişiriyoruz.
 
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder