Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
 - 1 çorba kaşığı tereyağ (tepeleme)
 - 1,5 çorba kaşığı un
 - 4-5 su bardağı tavuksuyu
 - Karabiber
 - Tuz
 
Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanınızı ortadan kesin,yarım halkaları elde etme için ince ince kesin.
 - 1 kaşık tereyağı tencerede eritin,soğanları kavurun.
 - Hafif pembeleşince(asla yakmayın),un’u ekleyin.Beraber kavurmaya devam edin, kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun.Un ile beraber soğanı 2 dk kadar kavurun.
 - Sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin.
 - Ateşinizi kısın,sürekli karıştırarak 5 dk kadar pişirin.Karabiber ve tuzunu ayarlayın.
 - Kroton ekmekle ,sıcak servis yapın
 
Yorumlar
Yorum Gönder