Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağ (tepeleme)
- 1,5 çorba kaşığı un
- 4-5 su bardağı tavuksuyu
- Karabiber
- Tuz
Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanınızı ortadan kesin,yarım halkaları elde etme için ince ince kesin.
- 1 kaşık tereyağı tencerede eritin,soğanları kavurun.
- Hafif pembeleşince(asla yakmayın),un’u ekleyin.Beraber kavurmaya devam edin, kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun.Un ile beraber soğanı 2 dk kadar kavurun.
- Sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin.
- Ateşinizi kısın,sürekli karıştırarak 5 dk kadar pişirin.Karabiber ve tuzunu ayarlayın.
- Kroton ekmekle ,sıcak servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder