20 Mart 2020 Cuma

Su Böreği Tadında Kolay Dilimli Börek Tarifi

Su Böreği Tadında Kolay Dilimli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 adet büyük boy haşlanmış patates
  • 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
  • Maydanoz
Sosu için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta + 1 adet yumurtanın akı
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Su Böreği Tadında Kolay Dilimli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Dilimli böreğimizin içi için uygun bir kapta haşlanıp rendelenmiş patates, ezilmiş beyaz peynir ve doğradığımız maydanozu karıştıralım.
  2. Sosu için yoğurt, sıvı yağ, bir tanesinin sarısını üzeri için ayırdığımı yumurtaları uygun bir kapta çırpalım.
  3. Bir adet yufkamızı tezgaha serelim.
  4. Üzerine sosumuzdan her yerine gelecek şekilde sürelim.
  5. Diğer yufkamızı da aynı şekilde yerleştirelim ve sosumuzdan sürelim.
  6. Patatesli harcımızdan alarak eşit şekilde üzerine yayalım.
  7. Kenar kısımlarını 4 cm genişliğinde katlayarak, rulo şeklinde saralım.
  8. Böreğimizi 3-4 cm genişliğinde dilimlere keselim.
  9. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim ve diğer 2 yufkamızı da bu şekilde hazırlayalım.
  10. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  12. Puf puf kabaran yumuşacık dilimli böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder