Sulu Köfte (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 400 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 yemek silme kaşığı galete unu
- 1 adet rende soğan
- Tuz, karabiber, yarım çay kaşığı kekik,nane
- Küçük boy kuru soğan rendesi
- 1 adet kapya biber rendesi (Yoksa 1 yemek kaşığı salça)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Ortalama 1 lt su
- 4-5 adet orta boy patates
Sulu Köfte (Patatesli) Tarifi Yapılışı
- Köfte harcı için öncelikle kuru soğanı rendeleyin.
- Üzerine ince bulguru galete ununu baharatları ekleyin.
- En son kıymayı ilave edip güzelce yoğurun.
- Küçük parçalar koparıp. yuvarlak şekil verin.
- Derin bir tencere alın.
- İçerisine yağı rende soğan ve biberi (salça da olur) ekleyin.
- Orta ateşte biraz kavurun.
- Köfteleri içerisine atıp üzerine çıkana kadar su ekleyin. Su kaynadığında ateşi kısın.
- Köfteleri kaşık yardımı ile tencerenin bir köşesine toplayıp diğer tarafında dört yere böldüğünüz patatesleri ekleyin. ( Böyle yapmaktaki amacımız patatesler köfteleri dağıtmasın. Çünkü çok sulu yapmıyoruz bu yemeği. )
Eğer suyu az gelmişse patateslerin üzerini geçmiyorsa azcık daha ekleyebilirsiniz. - En son tuz ekleyin. tencerenin kapağını kapatıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis ederken. üzerine doğranmış dereotu maydanoz ve ya kişniş ekleye bilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder