2 Mart 2020 Pazartesi

Sulu Köfte (Patatesli) Tarifi

Sulu Köfte (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 400 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 yemek silme kaşığı galete unu
  • 1 adet rende soğan
  • Tuz, karabiber, yarım çay kaşığı kekik,nane
  • Küçük boy kuru soğan rendesi
  • 1 adet kapya biber rendesi (Yoksa 1 yemek kaşığı salça)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Ortalama 1 lt su
  • 4-5 adet orta boy patates

Sulu Köfte (Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. Köfte harcı için öncelikle kuru soğanı rendeleyin.
  2. Üzerine ince bulguru galete ununu baharatları ekleyin.
  3. En son kıymayı ilave edip güzelce yoğurun.
  4. Küçük parçalar koparıp. yuvarlak şekil verin.
  5. Derin bir tencere alın.
  6. İçerisine yağı rende soğan ve biberi (salça da olur) ekleyin.
  7. Orta ateşte biraz kavurun.
  8. Köfteleri içerisine atıp üzerine çıkana kadar su ekleyin. Su kaynadığında ateşi kısın.
  9. Köfteleri kaşık yardımı ile tencerenin bir köşesine toplayıp diğer tarafında dört yere böldüğünüz patatesleri ekleyin. ( Böyle yapmaktaki amacımız patatesler köfteleri dağıtmasın. Çünkü çok sulu yapmıyoruz bu yemeği. )
    Eğer suyu az gelmişse patateslerin üzerini geçmiyorsa azcık daha ekleyebilirsiniz.
  10. En son tuz ekleyin. tencerenin kapağını kapatıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis ederken. üzerine doğranmış dereotu maydanoz ve ya kişniş ekleye bilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder