25 Mart 2020 Çarşamba

Sütsüz Krep (Asla Dağılmaz Çatlamaz) Tarifi

Sütsüz Krep (Asla Dağılmaz Çatlamaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı un (Unun kalitesine göre değişebilir)
  • 1 çay kasığından az fazla tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sütsüz Krep (Asla Dağılmaz Çatlamaz) Tarifi Yapılışı

  1. 1 yumurta ile şekeri ve tuzu çırpalım.
  2. Suyunu da ekleyip tekrar çırpalım.
  3. En son unu kontrollü ekleyip çırpa çırpa karıştıralım.
  4. Kek hamuru kıvamından biraz daha sıvı olacak şekilde un eklemesi yapalım kıvamı anlattığım şekilde olunca krep hamurumuz hazırdır.
  5. Ocağın en büyük gözünde teflon tava ya da granit tavayı iyice ısıtalım krep hamurundan bir kepce+1 yemek kaşığı kadar hızlıca ekleyip tavaya yayalım ve pişmesini bekleyelim her iki tarafı pişirdikten sonra krepleri servis tabağına alalım. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder