Sütsüz Krep (Asla Dağılmaz Çatlamaz) Tarifi
Sütsüz Krep (Asla Dağılmaz Çatlamaz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı un (Unun kalitesine göre değişebilir)
- 1 çay kasığından az fazla tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sütsüz Krep (Asla Dağılmaz Çatlamaz) Tarifi Yapılışı
- 1 yumurta ile şekeri ve tuzu çırpalım.
- Suyunu da ekleyip tekrar çırpalım.
- En son unu kontrollü ekleyip çırpa çırpa karıştıralım.
- Kek hamuru kıvamından biraz daha sıvı olacak şekilde un eklemesi yapalım kıvamı anlattığım şekilde olunca krep hamurumuz hazırdır.
- Ocağın en büyük gözünde teflon tava ya da granit tavayı iyice ısıtalım krep hamurundan bir kepce+1 yemek kaşığı kadar hızlıca ekleyip tavaya yayalım ve pişmesini bekleyelim her iki tarafı pişirdikten sonra krepleri servis tabağına alalım. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder