21 Mart 2020 Cumartesi

Tam Buğday Unlu Tencere Ekmeği Tarifi

Tam Buğday Unlu Tencere Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1, 5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1, 5 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı ılık su

Tam Buğday Unlu Tencere Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Un, kuru maya ve tuz kapaklı bir kapta karıştırılır.
  2. Daha sonra karışıma yavaşça ılık su eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır.
  3. Karıştırma işlemi bittikten sonra kapağı kapatılarak mayalanması için harcımız en az iki saat bekletilir.
  4. İki saat kadar bekledikten sonra tezgaha un serpilerek tezgahta 10 kere hamur katlama işlemi yapılır.
  5. Granit veya teflon bir tencereye (plastik sapı olmayan) yağlı kağıt konur ve hazırlanan ekmek hamurumuz tencerede kapalı bir şekilde yarım saat kadar daha bekletilir.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının alt bölümüne granit veya teflon (sapı plastik olmayan) küçük bir tavaya su konur ve ekmek hamurumuzun bulunduğu tencere fırına yerleştirilir. Yaklaşık 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun. :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder