Elmalı Yulaf Lapası Tarifi
Elmalı Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 5 adet çiğ badem
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
- 1 bardak light süt
- Tarçın
- İsteğe göre bal, pekmez
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Yulaf Lapası Tarifi Yapılışı
- 1 su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini uygun bir tencereye alınıp ocakta sürekli karıştırılır .
- İçersine 1 çay kaşığı tarçın atılıp karıştırılmaya devam edilir.
- Yulaflar pişip istenilen katılığa gelince uygun bir kaseye alınır.
- Üzerine yeşil elma dilimlenir .
- Chia tohumu ve keten tohumu serpilir .
- Bademler ile süslenir .
- Elmaların üzerine tahin gezdirilir.
- Dilerseniz yulaf pişerken istenilen miktarda bal veya pekmez atılabilir afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder