21 Mart 2020 Cumartesi

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 5 adet çiğ badem
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 bardak light süt
  • Tarçın
  • İsteğe göre bal, pekmez
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini uygun bir tencereye alınıp ocakta sürekli karıştırılır .
  2. İçersine 1 çay kaşığı tarçın atılıp karıştırılmaya devam edilir.
  3. Yulaflar pişip istenilen katılığa gelince uygun bir kaseye alınır.
  4. Üzerine yeşil elma dilimlenir .
  5. Chia tohumu ve keten tohumu serpilir .
  6. Bademler ile süslenir .
  7. Elmaların üzerine tahin gezdirilir.
  8. Dilerseniz yulaf pişerken istenilen miktarda bal veya pekmez atılabilir afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder