5 Mart 2020 Perşembe

Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi

Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi İçin Malzemeler

Çay bardağı ölçüsü 125 ml
  • 800-850 gram tavuk but ızgara (kemikleri alınmış but)
Tavukları marine etmek için;
  • Çeyrek çay bardağı soya sosu
  • Çeyrek çay bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı balzamik sirke
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 10-12 adet küçük boy arpacık soğan
  • 10-12 adet küçük boy mantar (ben fındık mantar kullandım)
  • 1 adet kırmızı kaliforniya biber
  • 1 adet sarı kaliforniya biber
  • Yarım yeşil kaliforniya biber (Kapya biber ve yeşil biber kullanabilirsiniz)
Makarnası için
  • Yarım paket makarna
  • Dolu 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım su bardağı krema (100 ml)
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen

Tavuk Dünyası Şefin Tavası Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları küp küp doğrayıp kenara alın.
  2. Derince bir kapta marinasyon malzemelerini güzelce karıştırıp tavukları içine ekleyin ve güzelce karıştırıp streçleyerek en az bir 2-3 saat (tercihen 1 gün) bu şekilde dolapta bekletin.
  3. Yapışmaz bir tavayı 5 dk boyunca yüksek ateşte ısıtıp iyice ısınan tavaya tavukları ekleyin. Suyunu salıp çekene dek kavurun.
  4. Ardından mantarları (büyükse 2-3 parçaya bölün), irice doğranmış biberleri ve arpacık soğanları ekleyip harlı ateşte tavayı sallayarak sebzeler karamelize olana dek pişirin.
  5. Makarnası için kaynar suya zerdeçal, yağ ve tuz ekleyip fokurdamaya başlayınca yarım paket penne makarnayı tencereye alın.
  6. Piştikten sonra süzün ancak sudan geçirmeyin. Süzdüğünüz makarnayı yeniden tencereye alıp krema ile fesleğeni ekleyin.
  7. Arzu ederseniz bir miktar yağ ekleyebilirsiniz. Ocakta bir iki tur çevirip tavuk ve salata ile servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder