Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tavuk Kalamar Tarifi

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz tavuk göğsü
Marine etmek için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu (1 su bardağı)
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karbonat
Kızartmak için;
  • Galete unu
  • Bol sıvı yağ

Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

Tavuk göğüsleri julyen kesilir.
  1. Ayrı bir kapta tüm marine edilecek malzemeler konur, bir güzel çırpılır.
  2. İçerisine jülyen kestiğimiz tavuk göğüsleri eklenir karıştırılır.
  3. Üzerini kapatarak 2 saat buzdolabında bekletilir.
  4. Daha sonra galete ununa batırıp bol kızgın yağda pişirilir. (Ben bazılarını direk sostan çıkar çıkmaz kızarttım her ikisinide deneyebilirsiniz)Afiyet olsun.
    PÜF NOKTASI:Maden suyu asitli olduğu için tavuk etinin kolay pişmesini sağlar. Süt ise etin beyaz kalmasını ve yumuşak olmasını sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?