13 Mart 2020 Cuma

Tavuk Kalamar Tarifi

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tavuk baharatı ( Benim baharatımın içerisinde sarımsak tozu olduğu için ekstra sarımsak kullanmadım ama sizin kullandığınızda yoksa muhakkak 1 diş sarımsak kullanın )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Kızartmak için;
  • 1 su bardağı yudum sıvı yağ

Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️
  1. Göğüs etlerini parmak kalınlığında ince uzun şeritler halinde doğrayalım.
  2. Üzerine yumurta sarılarını, nişastayı ve tüm baharatları ekleyerek güzelce karıştıralım.
  3. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  4. Süre sonunda ayırdığımız yumurta beyazlarını derin bir kabın içerisinde çırpıcı ile beyaz bir köpük olana kadar çırpalım.
  5. Bir tava içerisine bir su bardağı yudum sıvı yağı alıp iyice kızdıralım.
  6. Yumurta akına buladığımız tavukları çift taraflı güzelce kızarana kadar kızartalım.
    Hem pratik hem de lezzetli bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Harika bir lezzeti var iddia ediyorum✌🏼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder