Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tavuk baharatı ( Benim baharatımın içerisinde sarımsak tozu olduğu için ekstra sarımsak kullanmadım ama sizin kullandığınızda yoksa muhakkak 1 diş sarımsak kullanın )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1 yemek kaşığı nişasta
Kızartmak için;
- 1 su bardağı yudum sıvı yağ
Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı
♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️
- Göğüs etlerini parmak kalınlığında ince uzun şeritler halinde doğrayalım.
- Üzerine yumurta sarılarını, nişastayı ve tüm baharatları ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Süre sonunda ayırdığımız yumurta beyazlarını derin bir kabın içerisinde çırpıcı ile beyaz bir köpük olana kadar çırpalım.
- Bir tava içerisine bir su bardağı yudum sıvı yağı alıp iyice kızdıralım.
- Yumurta akına buladığımız tavukları çift taraflı güzelce kızarana kadar kızartalım.
Hem pratik hem de lezzetli bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Harika bir lezzeti var iddia ediyorum✌🏼
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder