Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram kuşbaşı et
- Yer fıstığı (Çam fıstığı da kullanabilirsiniz) (2 yemek kaşığı)
- 3-4 patlıcan
Pilavın içi:
- 2 bardak pirinç
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
- Tereyağ veya ayçiçek yağı (Ne kullanmak isterseniz)
- Tuz
- Karabiber
Patlıcanlı Pilav Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanların kalınlığı 1’er cm olacak şekilde uzunlamasına doğrayıp güneşte bekletelim 1 -2 saat kadar, daha sonra patlıcanları kızartalım.
- Eti bir tavada 2 bardak suda haşlayalım, biraz tuz ekleyelim, et pişince etin suyunu bir kaba alalım, ete yağ ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Et pişince biraz karabiber ekleyip tavanın kapağını kapatıp ocağı da kapatalım.
- Pilav tenceremize biraz tereyağ ve ayçiçek yağı ekleyip küp küp ve küçük olacak şekilde soğanları pişirelim.
- Soğanlar pembeleşince 1 biberi de doğrayıp ekleyelim.
- Biraz piştikten sonra 2 adet rendelenmiş havucu, kuş üzümü ve pirinci ekleyip kavuralım
- Üstüne ayırdığımız 1 bardak et suyunu ve 1. 5 bardak suyu koyalım ve kendimize göre tuz ekleyelim.
- Pilav suyunu çekinceye dek pişirelim. Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirelim, başka bir tavada bir kaşık tereyağ ile yer fıstığını kavuralım.
- Yuvarlak bir kase veya borcama patlıcanları dizelim üstüne pilavı ekleyelim bir tabakla kapatıp ters çevirip üzerine eti koyalım. Daha sonra da yer fıstığını ekleyelim.
Afiyet olsun 💛
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder