13 Mart 2020 Cuma

Patlıcanlı Pilav Tarifi

Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram kuşbaşı et
  • Yer fıstığı (Çam fıstığı da kullanabilirsiniz) (2 yemek kaşığı)
  • 3-4 patlıcan
Pilavın içi:
  • 2 bardak pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
  • Tereyağ veya ayçiçek yağı (Ne kullanmak isterseniz)
  • Tuz
  • Karabiber

Patlıcanlı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanların kalınlığı 1’er cm olacak şekilde uzunlamasına doğrayıp güneşte bekletelim 1 -2 saat kadar, daha sonra patlıcanları kızartalım.
  2. Eti bir tavada 2 bardak suda haşlayalım, biraz tuz ekleyelim, et pişince etin suyunu bir kaba alalım, ete yağ ekleyip pişirmeye devam edelim.
  3. Et pişince biraz karabiber ekleyip tavanın kapağını kapatıp ocağı da kapatalım.
  4. Pilav tenceremize biraz tereyağ ve ayçiçek yağı ekleyip küp küp ve küçük olacak şekilde soğanları pişirelim.
  5. Soğanlar pembeleşince 1 biberi de doğrayıp ekleyelim.
  6. Biraz piştikten sonra 2 adet rendelenmiş havucu, kuş üzümü ve pirinci ekleyip kavuralım
  7. Üstüne ayırdığımız 1 bardak et suyunu ve 1. 5 bardak suyu koyalım ve kendimize göre tuz ekleyelim.
  8. Pilav suyunu çekinceye dek pişirelim. Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirelim, başka bir tavada bir kaşık tereyağ ile yer fıstığını kavuralım.
  9. Yuvarlak bir kase veya borcama patlıcanları dizelim üstüne pilavı ekleyelim bir tabakla kapatıp ters çevirip üzerine eti koyalım. Daha sonra da yer fıstığını ekleyelim.
Afiyet olsun 💛

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder