Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Taze Bakla Yemeği Zeytinyağlı Tarifi

Taze Bakla Yemeği Zeytinyağlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze bakla
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ve kaşık ucun da toz acı biber
  • Tuz
  • Su
  • Zeytinyağ

Taze Bakla Yemeği Zeytinyağlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle baklaları derin bir kapta yıkıyoruz.
  2. Ardından baklaları baş kısımlarını kesip atalım fasülye doğrar gibi doğruyoruz. Eğer bakla gartlasmışsa içinin tanelerini çıkaralım bu noktada dikkat etmeniz gereken bakla tanelerinin üzerinde tırnak gibi çıkıntı var onları da tanenin üzerinden çıkaralım böylelikle yerken ağzınıza gelmez.
  3. Tencereye zeytinyağını alıyoruz yağ ısınınca yemeklik doğranan soğanları ilave edip biraz kavuralım.
  4. Ardından salçaları ve toz biberi ilave edip kavuralım. Bu noktada yağ cazırdayacak kadar su ilave edelim.
  5. Sonra baklaları ilave edip karıştıralım ocağın altını kısalım baklalar biraz sararana kadar kısık ateşte kontrollü ara ara karıştırarak pişirelim.
  6. Rengi dönenen baklanın üzerine sıcak su katalım karıştıralım kaşıkla ezdiğiniz de kolayca ikiye ayrılıyorsa pişmiş demektir. Son olarak ince kıydığımız dereotunu ve tuz ilave edelim.
  7. 5 -10 dakika kadar daha pişirdikten sonra bakla yemeğimiz hazır.Servis önerisi olarak sarımsaklı süzme yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz.
    Afiyet olsun yorum ve fotoğraflarınızı ve puanlamayı unutmayın⭐⭐⭐⭐⭐ 🙏🏻
    teşekkürler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?