Taze Bakla Yemeği Zeytinyağlı Tarifi

Taze Bakla Yemeği Zeytinyağlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze bakla
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ve kaşık ucun da toz acı biber
  • Tuz
  • Su
  • Zeytinyağ

Taze Bakla Yemeği Zeytinyağlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle baklaları derin bir kapta yıkıyoruz.
  2. Ardından baklaları baş kısımlarını kesip atalım fasülye doğrar gibi doğruyoruz. Eğer bakla gartlasmışsa içinin tanelerini çıkaralım bu noktada dikkat etmeniz gereken bakla tanelerinin üzerinde tırnak gibi çıkıntı var onları da tanenin üzerinden çıkaralım böylelikle yerken ağzınıza gelmez.
  3. Tencereye zeytinyağını alıyoruz yağ ısınınca yemeklik doğranan soğanları ilave edip biraz kavuralım.
  4. Ardından salçaları ve toz biberi ilave edip kavuralım. Bu noktada yağ cazırdayacak kadar su ilave edelim.
  5. Sonra baklaları ilave edip karıştıralım ocağın altını kısalım baklalar biraz sararana kadar kısık ateşte kontrollü ara ara karıştırarak pişirelim.
  6. Rengi dönenen baklanın üzerine sıcak su katalım karıştıralım kaşıkla ezdiğiniz de kolayca ikiye ayrılıyorsa pişmiş demektir. Son olarak ince kıydığımız dereotunu ve tuz ilave edelim.
  7. 5 -10 dakika kadar daha pişirdikten sonra bakla yemeğimiz hazır.Servis önerisi olarak sarımsaklı süzme yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz.
    Afiyet olsun yorum ve fotoğraflarınızı ve puanlamayı unutmayın⭐⭐⭐⭐⭐ 🙏🏻
    teşekkürler

Yorumlar