Tel Şehriyeli Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet rendelenmiş kabak
- 1 kahve fincanı tel şehriye
- Bir tutam ince doğranmış dereotu
- 2 su bardağı et suyu
- 4 su bardağı sıcak su
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Tel Şehriyeli Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kabakları yıkadıktan sonra kabukları ile rendeleyerek tencereye alalım ve üzerine et suyu ile sıcak suyu dökelim kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
- Küçük bir tencerede zeytinyağında unu kavuralım.
- Baharatları ve sütle suyu dökerek devamlı karıştıralım.
- Pişen kabakları blendırdan geçirelim ve tel şehriyeyi ilave ederek 7-8 dakika daha pişirelim.
- Son olarak hazırladığımız sosu devamlı karıştırarak çorbaya dökelim.
- İnce doğranmış dereotu ekledikten sonra ocağı kapatalım ve zeytinyağında kızdırdığımız pul biberi çorbanın üzerine gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder