Tel Şehriyeli Kabak Çorbası Tarifi

Tel Şehriyeli Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet rendelenmiş kabak
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • Bir tutam ince doğranmış dereotu
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
Sosu İçin:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Tel Şehriyeli Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yıkadıktan sonra kabukları ile rendeleyerek tencereye alalım ve üzerine et suyu ile sıcak suyu dökelim kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
  2. Küçük bir tencerede zeytinyağında unu kavuralım.
  3. Baharatları ve sütle suyu dökerek devamlı karıştıralım.
  4. Pişen kabakları blendırdan geçirelim ve tel şehriyeyi ilave ederek 7-8 dakika daha pişirelim.
  5. Son olarak hazırladığımız sosu devamlı karıştırarak çorbaya dökelim.
  6. İnce doğranmış dereotu ekledikten sonra ocağı kapatalım ve zeytinyağında kızdırdığımız pul biberi çorbanın üzerine gezdirelim.

Yorumlar