23 Mart 2020 Pazartesi

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • İsteğe bağlı çok az karabiber

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Tavuk butlarını önce tütsüleyelim, sonra yıkayıp bir tencereye alıp haşlayalım.
  2. Haşlanan tavukları tencereden başka bir kaba alıp kemiklerinden ayıralım.
  3. Tavuk etlerini elimizle didip tavuk suyu olan tencereye geri atalım.
  4. Ardından tel şehriyesini tuzunu da atıp kaynatalım.
  5. Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarısını ve unu ekleyip karıştıralım.
  6. Pişen çorbadan 2 kepçe alıp çırpalım yoğurdun kesilmemesi için.
  7. Sonra karışımı tencereye döküp karıştıralım 10 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder