Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Misket Köfte İçin ;
- 250 gr dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1, 5 yemek kaşığı pirinç
Bulamak için;
- 2 yemek kaşığı un
Diğer Malzemeler ;
- 3 adet küçük patates
- 1 orta boy havuç
- 1 çay bardağı beselye (yoksa nohut da olabilir)
- 3 su bardağı kaynamış su
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Terbiyesi İçin ;
- 1 yumurta sarisi
- 1 yarım limon suyu
Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı
- Misket köfte için bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp iyice yoğurun.
- Ayrı bir tabağa unu serpip kıyamdan misket büyüklüğünde toplar yuvarlayın ve unlu tabağa aktarın. Tabağı sağa sola sallayıp köfteleri una bulayın.
- Havucu, patatesi köfte büyüklüğünde yemeklik doğrayın.
- Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun.
- Havuçları biraz soteleyin, ardından patatesleri de ilave edip beraber biraz daha soteleyin.
- Üzerine 3 su bardağı suyu ilave edip haşlanmış bezelyeyi de koyun. Sebzeler hafif yumuşadığında köfteleri de ilave edin. Ve kaynamaya alin. Ben tekrar içine biraz tuz ve karabiber ekledim. Bunu damak zevkinize göre ayarlaya bilirsiniz.
- Diğer taraftan yumurta sarisini ve limon suyunu çırpın yemeğin suyundan iki üç kaşık alıp karışıma ilave edin.
- Köftelerde ki pirinçler şişmeye başladığında terbiyesini yavaşça ilave edip karıştırın.
- 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Eğer biraz daha su ilavesi gerekiyorsa su ekleyin.
- En son ince kıyılmış maydanozu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp. 20 dakika dinlendirin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder