19 Mart 2020 Perşembe

Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tarifi

Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

TERBİYELİ SEBZELİ SULU KÖFTE
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber, kimyon, tuz
  • Köfteleri bulamak için un
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 2 adet büyük boy patates
Terbiyesi için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
Üzeri için;
  • Tereyağ
  • Kırmızı toz biber

Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı



  1. Köfte için, soğan rendelenir, pirinçler yıkanıp süzülür.
  2. Diğer malzemelerle güzelce yoğrulur.
  3. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanan köfteler, un serpilen tepsiye dizilir. (Tepsi sağa sola sallayınca köftelerin hepsi unlanmış olur. )
  4. Diğer taraftan küp küp doğranan havuç ve patates 6-7 bardak su ile biraz pişirilir.
  5. Yarı pişmiş olan sebzelere köfteler ilave edilir. Hepsi birlikte yaklaşık yarım saat pişirilir.
  6. En son yumurta sarısı ile limon çırpılıp, kaynamakta olan yemeğin suyundan terbiyeye karıştırıp, tencereye ilave edilir ve birkaç tur karıştırılır.
  7. Üzerine tereyağ ve kırmızı toz biber yakılarak sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun. 🍽

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder