Unlu Çılbır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı un
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Yoğurdu için;
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) kase yoğurt
Üstü için;
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı nane
Unlu Çılbır Tarifi Yapılışı
1 kişiliktir.
- Yumurtalar, un, tuz ve pul biber karıştırılır. Mikser ile çırpınca daha homojen bir karışım elde ediliyor.
- Tavada tereyağ eritilir. Karışım tavaya dökülür. Arkalı önlü pişirilir.
- Biraz soğuyunca tabağa almadan önce dilimlenir.
- Sarımsaklı yoğurt tabakta üzerine gezdirilir.
- Eritilmiş tereyağına nane ve pul biber katılıp hafif ısıtılır.
- Çılbır üzerine yoğurt karışımı ve yağı eklenir. Servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder