13 Mart 2020 Cuma

Unlu Çılbır Tarifi

Unlu Çılbır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı un
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Yoğurdu için;
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) kase yoğurt
Üstü için;
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı nane

Unlu Çılbır Tarifi Yapılışı

1 kişiliktir.
  1.  Yumurtalar, un, tuz ve pul biber karıştırılır. Mikser ile çırpınca daha homojen bir karışım elde ediliyor.
  2.  Tavada tereyağ eritilir. Karışım tavaya dökülür. Arkalı önlü pişirilir.
  3. Biraz soğuyunca tabağa almadan önce dilimlenir.
  4.  Sarımsaklı yoğurt tabakta üzerine gezdirilir.
  5.  Eritilmiş tereyağına nane ve pul biber katılıp hafif ısıtılır.
  6.  Çılbır üzerine yoğurt karışımı ve yağı eklenir. Servise hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder