Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
 
Yufkaları ıslatmak için:
- 3 yumurta
 - 1 su bardağı su
 - 1 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 2 Çay kaşığı tuz
 
İç harcı için:
- 300-400 gram beyaz peynir
 - Maydanoz
 
Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sıvı karışımı derin bir kapta çırpıp hazırda bekletelim.
 - Beyaz peyniri ufalayıp içine dilediğiniz kadar maydanozu doğrayalım.
 - Orta boy kare borcamı yağlayıp yufkanın bir tanesini kenarlarından sarkacak şekilde borcama yerleştirelim.
 - Diğer iki yufkayı çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıp yırtalım. Resimde göstermeye çalıştım.
 - Bu parçaları hazırladığımız sıvı karışıma bulayıp borcama yerleştirelim.
 - Kalan iki yufkanın yaklaşık 1, 5 tanesini bu şekilde yerleştirelim.
 - Sonra peyniri yayalım ve kalan yufka parçalarını da yine karışıma bulayıp peynirin üstüne yerleştirelim.
 - Daha sonra tepsinin kenarından sarkan parçaları güzelce böreğin üstüne kapatalım.
 - Bu sarkan parçaları da bol bol sıvı karışımla ıslatmaya dikkat edelim.
 - Eğer sıvı artarsa böreğin üstüne boca edebilirsiniz.
 - Böreği 4×4 (16 dilim)olacak şekilde dilimleyip 200-220 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
 - Biraz ılımasını bekleyip servis yaparsanız daha iyi olur. Denemek isteyenlere afiyet olsun:)
 
Yorumlar
Yorum Gönder