Yaş Pasta (Kalabalık Gruplar İçin) Tarifi İçin Malzemeler
- Pandispanya için
- 12 orta boy yumurta
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı un
- 3 paket vanilya
- 4 paket kabartma tozu
- 7 yemek kaşığı kakao
Pastacı kreması için
- 2 litre süt
- 2 çay bardağı şeker
- 4 çay bardağı un
- 2 paket vanilya
- 2 poşet toz kremşanti
- 3 paket kakaolu kremşanti
- (hazırlamak için:3 çay bardağı soğuk süt)
Pandispanyayı ıslatmak için:
- 3 çay bardağı süt
- 3 tatlı kaşığı kakao
Pastanın ara katlarına
- Parça çikolata, fındık
Pastayı sıvamak için
- 6 poşet kremsanti
- 1 tüp jel renklendirici
Süsleme için:
- İnci şeker
Yaş Pasta (Kalabalık Gruplar İçin) Tarifi Yapılışı
Özel İnsanlar herseyin en özelini hak eder. Canım kızım için keyifle yaptım. Güzel yılların olsun prensesim. Seni çok seviyorum ❤❤
- 🎂🎂 Pandispanya için yumurta ve şeker derin bir kaba alınır.
- Mikserin yüksek devrinde rengi açılıp köpük kıvamına gelene dek çırpılır. ( 13-15 dakika). Yumurtalar iyi çırpılmazsa kek yumurta kokabilir. Ama şunu unutmamak gerekir ki iyi çırpılmış yumurta asla kokmaz.
- Kuru malzemeler elenerek birbirine karıştırılır.
- Kuru malzemeler 4-5 defada yumurta şeker karışımına yedirilir. Her seferinde alttan üste doğru spatula ile karıştırmak gerekir. Karıştırırken köpüksü kıvamı söndürmeden karıştırmak gerek. ☝Ben hazırladığım hamuru iki defada yağlı kağıt serili 30× 25 ölçüde fırın tepsisinde (Klasik büyük boy fırın tepsisi değil)
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Fırınım çok fazla fonksiyonları olan bir fırın değil. O nedenle iki defada pişirmeyi tercih ettim.
- Pandispanyaları dinlendirme şansınız varsa bir gün dinlendirmenizi tavsiye ederim.
- Pişen her bir pandispanyayi ikiye böldüm. Böylelikle dört kat pandispanya elde etmiş oldum. ✌✌
- Pastacı kreması için süt, şeker, un karıştırılarak ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak topaklanmadan kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Pişen kremaya vanilya eklenir ve ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca toz kremsanti eklenir ve mikserle iyice çırpılır. Bu işlem sonrasında hazırlanan krema muhallebi kıvamından çıkıp daha kremsi bir dokuya sahip oluyor ✌👍 Eğer hemen kullanmayacaksanız kremanın üzerini streç kremaya temas edecek şekilde örterek buzdolabında bekletebilirsiniz (Kabuk tutmaması için).
- 3 poşet kakaolu kremsanti 3 çay bardağı soğuk sütle iyice çırpılarak hazırlanır. Normalde 1 poşet bir su bardağı sütle hazırlanır ancak biz çay bardağı ölçüsünde hazırlıyoruz ki daha koyu kıvamlı olsun 😉 👍✌ (Elinizde sade kremşanti varsa ona kakao ekleyerek de kullanabilirsiniz)
- Pandispanyayı ıslatmak için 3 çay bardağı süt 3 tatlı kaşığı sütle karıştırılarak hazırlanır. ✌✌Parça çikolata ve iri kırılmış fındık hazırlanır. ✌✌Malzemeler hazır ise pastamızı oluşturmaya başlayabiliriz 😊
- Pandispanyanın alt katlarından birini en üstte kalacak şekilde kullanalım ki pastamızın üstü düz bir görünüme sahip olsun.
- Bir kat pandispanya pasta altlığı üzerine alınır.
- Kakaolu sütle ıslatılır.
- Üzerine pastacı kreması sürülür.
- Parça çikolata serpilir.
- Kremsanti bir kat sürülür.
- Üzerine bir kat pandispanya kapatılır ve işlemler tekrar edilir.
- Pastanın krema aralarına dönüşümlü olarak çikolata ve fındık eklenir. (En üst kat pandispanya olacak) Her bir kat yerleştirilmeden önce yüzeyin ve kenarların düz olması sağlanmaya çalışılır. ✌👍
- Son olarak pastamızın çevresinde akan taşan krema var ise pasta çevresine sıvanarak düz bir form sağlanmaya çalışılır. ✌👍
- Pastanın çevresini sıvamak için öncelikle 3 poşet kremşanti 3 çay bardağı soğuk sütle çırparak hazırlanır. Bu hazırlanan kremsanti ile tüm pastanın çevresi sıvanır. ✌👍
- Artık pastamızı süsleme aşamasına geçebiliriz. 😊3 poşet kremsanti 3 çay bardağı soğuk sütle çırpılarak hazırlanır.
- Hazırlanan kremşanti iki kaba ayrılır.
- Kaplardan birine jel renklendirici 7-8 damla eklenerek karıştırılır. Bu kremsanti ile pastanın en üst kısmı sıvanır ve düzleştirilir.
- Kalan renkli kremşantinin bir kısmı duy takılmış krema sıkma torbasına alınır ve pastanın en alt kısmı çevrelenecek şekilde şekilli olarak sıkılır.
- İkinci kata geçildiğinde renkli kremşantiye biraz daha sade kremşanti eklenerek aynı işlem uygulanır. Bu sayede pastamızı çevreleyen ikinci sıra şekiller daha açık renk olur.
- Üçüncü sıra için de kalan tüm kremsanti karıştırarak daha da açık renk bir görünüm sağlanır. Böylelikle pastamıza bakınca aşağıdan yukarıya doğru gittikçe rengi açılan bir desen oluşmuş olacak ✌👍😊
- Son olarak pastanın en üstüne inci şekerler serpiştirilir. 🎊🎉🎀Katı oldukça yüksek bir pasta olduğundan ince dilimlemek gerek. Rahatlıkla 50 dilim kesilebilir. Tabi biraz da tercihinize kalmış. 😊
Yiyenlerden tam not aldığım bir pasta oldu. 👏
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder