7 Mart 2020 Cumartesi

Toyga Çorbası Tarifi

Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Dolu Yemek Kaşığı Buğday (haşlanmış)
  • 1 Dolu Yemek Kaşığı Nohut (haşlanmış)
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Kapak Limon Suyu
  • Tavuk Suyu yada Su
  • Nane
  • Sıvıyağ
  • Tuz (isteğe göre ayarlayabilirsiniz)
  • Karabiber (isteğe göre ayarlayabilirsiniz)
  • Su

Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Önce yoğurtlu miyane hazırlıyoruz. Bir derin kaba 2 kaşık yoğurt, 2 kaşık un koyun ve biraz karıştırın.
  2. Limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  3. Su ekleyin ama suyu karışımı sulandırmak için kullandığımız için göz kararı koyuyoruz.
  4. Çok cıvık olmasına izin vermeden su ekleyerek güzelce karıştırıp, kıvam veriyoruz.
  5. Tavuk suyunu tenceremize alıyoruz. Baktınız tavuk suyu az geldi yada elinizde az tavuk suyu var. Buna suda karıştırabilirsiniz ama çorbayı çok cıvık yapmamaya dikkat edin.
  6. Tenceremizi ocağa alıp tavuk suyunun kaynama noktasına gelmesini bekliyoruz.
  7. Tavuk suyunun kenarlarından baloncuklar çıkmaya başladığı zaman hazırladığımız miyaneyi döküyoruz. Biraz karıştırıyoruz.
  8. Daha sonra buğday ve nohutu ekliyoruz. Bunları yaparken sürekli karıştırıyoruz çorbamızı yoksa kesilir çorbamız.
  9. Biraz kaynatıyoruz. (aşırı kaynatma)
  10. Olduğunu anladığımız zaman ocağın altını kapatıyoruz ve tuz, karabiber ekliyoruz.
  11. Üzeri için nane kızdırıp dökeceğiz. Bir tavaya sıvı yağ döküyoruz ve ocağa bırakarak kızdırıyoruz.
  12. Yağın kızdığını anladığımız zaman ocağı kapatıyoruz ve naneyi yağa atıyoruz, karıştırıyoruz. Eğer yağı kızdırıp, ocağı da kapatmadan naneyi atarsak nane yanar. Bu istenmeyen bir durum olur.
  13. Kızdırdığımız naneyi çorbamıza döküyoruz. Ve hazııır! Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder