Toyga Çorbası Tarifi
Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Dolu Yemek Kaşığı Buğday (haşlanmış)
- 1 Dolu Yemek Kaşığı Nohut (haşlanmış)
- 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Kapak Limon Suyu
- Tavuk Suyu yada Su
- Nane
- Sıvıyağ
- Tuz (isteğe göre ayarlayabilirsiniz)
- Karabiber (isteğe göre ayarlayabilirsiniz)
- Su
Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı
- Önce yoğurtlu miyane hazırlıyoruz. Bir derin kaba 2 kaşık yoğurt, 2 kaşık un koyun ve biraz karıştırın.
- Limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Su ekleyin ama suyu karışımı sulandırmak için kullandığımız için göz kararı koyuyoruz.
- Çok cıvık olmasına izin vermeden su ekleyerek güzelce karıştırıp, kıvam veriyoruz.
- Tavuk suyunu tenceremize alıyoruz. Baktınız tavuk suyu az geldi yada elinizde az tavuk suyu var. Buna suda karıştırabilirsiniz ama çorbayı çok cıvık yapmamaya dikkat edin.
- Tenceremizi ocağa alıp tavuk suyunun kaynama noktasına gelmesini bekliyoruz.
- Tavuk suyunun kenarlarından baloncuklar çıkmaya başladığı zaman hazırladığımız miyaneyi döküyoruz. Biraz karıştırıyoruz.
- Daha sonra buğday ve nohutu ekliyoruz. Bunları yaparken sürekli karıştırıyoruz çorbamızı yoksa kesilir çorbamız.
- Biraz kaynatıyoruz. (aşırı kaynatma)
- Olduğunu anladığımız zaman ocağın altını kapatıyoruz ve tuz, karabiber ekliyoruz.
- Üzeri için nane kızdırıp dökeceğiz. Bir tavaya sıvı yağ döküyoruz ve ocağa bırakarak kızdırıyoruz.
- Yağın kızdığını anladığımız zaman ocağı kapatıyoruz ve naneyi yağa atıyoruz, karıştırıyoruz. Eğer yağı kızdırıp, ocağı da kapatmadan naneyi atarsak nane yanar. Bu istenmeyen bir durum olur.
- Kızdırdığımız naneyi çorbamıza döküyoruz. Ve hazııır! Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder